Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: Dubbele winst Duncan Huisman, Jeroen Bleekemolen sterk (lang)


duncan5

Bleekemolen dubbel tweede
Jeroen Bleekemolen toonde zich na afloop redelijk tevreden met zijn dubbele tweede plaats. "Maar we weten dat er de volgende keer meer gewicht in de auto komt en hadden deze race dus tenminste een overwinning willen pakken. En over dat incident in de zesde ronde van de tweede racen ben absoluut niet te spreken. "Ik kreeg een remprobleem. Normaal gesproken blokkeer ik altijd een klein beetje bij de Tarzan, maar nu draaide de remdruk naar achteren waardoor de wielen echt blokkeerden. Daarna was die band ook gewoon op. Maar er was ook iets met de remmen, ik weet niet wat, maar het was gewoon over. Duncan moest op dat moment weten dat ie gewoon al gewonnen had. Ik reed twee seconden langzamer dan normaal. Maar ik denk dat hij even zijn ballen wilde laten zien door mij uit te remmen in het Scheivlak. Maar ik ga niet zomaar aan de kant voor hem. Dus ik reed gewoon buitenom. En hij liet 'm gewoon naar buiten lopen. En of die het nu wel of niet express deed, hij moet gewoon nadenken en niet nu al beginnen met duwen en rammen. Ik bedoel als hij aan het eind van het jaar eens een duw of een tik uitdeelt dat vind ik niet erg. Dat is een beetje hoe het werkt met racen, maar je moet daar nu al niet mee beginnen. Dat was gewoon niet netjes. En dan zegt hij heel makkelijk' dat ging per ongeluk' maar dat is makkelijke gezegd.

gevecht

Olie op de baan
Maar Huisman relativeerde het gebeurde, nadat hij zijn verontschuldiging voor de botsing had aangeboden. "Er lag wat veel olie op de baan en op een gegeven moment zag ik de kans om er voorbij te komen in het Scheivlak en dat heb ik ook gedaan. En de uitslag daarvan weten we. Dat heeft mij in ieder geval de overwinning gegeven, want ik kon ook niet meer weglopen daarna. Bij die actie bleek er ook in de afstelling van mijn auto het nodige ontzet." En daarmee hoopt Huisman zeker de basis voor en later kampioenschap veilig gesteld te hebben. Zijn voornaamste doel is om dit jaar de DTCC titel te halen. De laatste voor Marlboro, het bedrijf dat door de wetgeving op de sigarettenreclame nu nog vier races het BMW Dealerteam kan sponsoren. Verder weet Huisman zeker dat Carly er de komende races alles aan zal doen om de auto's competitief te houden. Daarbij zal de ervaring tijdens het Europees Kampioenschap, waar onder andere Tom Coronel voor het Leidse team uitkomt, zeker helpen om de huidige DTCC auto's nog snel te krijgen.

bmw

duncan1Ben Janbroers derde algemeen
Niet alleen tijdens de trainingen maar ook in de eerste race kende Privateer Joost Koenders nog wat problemen. "Ik rijd met de oude auto van Marcel Alderden en die jongens van Match Racing hebben weer veel werk verzet om er iets goeds van de te maken. Desondanks ging vrijdag de motor kapot, waardoor ik de tweede training niet kon rijden en de tweede race ook achteraan moest starten. De nieuwe motor miste in mijn beleving net nog wat vermogen en de bak deed het die eerste race ook niet helemaal goed. Problemen die voor de tweede race oplost waren. " Toch wist Ben Janbroers ook deze keer de winst te pakken". Janbroers die in die tweede race uiteindelijk nog derde werd, nadat Gaby Uljee voor haar actie jegens Donald Molenaar een halve minuut tijdstraf kreeg opgelegd.

Overigens meldde Joost Koenders na afloop zeer onder de indruk van de Privateer klasse te zijn. Hij riep ook andere rijders op vooral eens naar de mogelijkheden van de deze klasse te kijken. "Zeker in combinatie met een niet splinternieuwe auto en de mogelijkheden die er momenteel vanuit de organisatie geboden worden, alsmede de tv covering is het zeker het overwegen waard" aldus Koenders.








joost
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet