DNRT

DNRT: Finale Winter Endurance Kampioenschap zondag op Zandvoort

480_fontijn_9618

Op zondag 8 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009. Hoewel Rob de Laat en Theo de Prenter de titel al bij de 4 uur van Zandvoort binnen wisten te halen, zullen veel equipes gebrand zijn op een dagsucces.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Groot deelnemersveld
De inschrijflijst voor de Final 4 telt ruim veertig teams. De organisatie verwacht daarbij nog enkele extra inschrijvingen en houdt rekening met een deelnemersveld van maar liefst vijftig auto’s. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren. Naast het team van Sotrax Albert Motorsport, het winnende team bij de 4 uur van Zandvoort, prijkt ook de naam Bernhard ten Brinke en David Hart op de inschrijflijst. Nadat zij eerder de Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap wisten te winnen, zal het succesvolle duo met de Renault Mégane Trophy wederom een gooi naar de prijzen doen, evenals Duncan Huisman en Roeland Voerman, rijdend met een Porsche 997 GT3 RS.

480_sfeer_8feb09-034

Marijn van Kalmthout
In Divisie II, de klasse 2000cc tot 3000cc, strijden winterkampioenen Rob de Laat en Theo de Prenter met hun BMW Compact Modified tegen auto’s als de Mitsubishi Evo X en de BRL Light, ditmaal onder andere bestuurd door BRL Light-kampioen Marijn van Kalmthout. Net zo gevarieerd is Divisie III met auto’s tot 2000cc, waaronder de Renault Clio Sport, BMW 320i E36 en Alfa Romeo 147 GTA. Alle diesel aangedreven auto’s, zoals de BMW 120D, Volkswagen Golf 5 TDI, Volvo C30 en SEAT Ibiza Cupra TDI, treffen elkaar in Divisie IV.

Klassement
De voorsprong van De Laat en De Prenter bedraagt op dit moment twintig punten op de als tweede geklasseerde Simon Knap en Vincent van der Valk. Op een derde plaats volgen Nicky en Franklin Groot Kormelink. Best geklasseerde Divisie I-coureurs zijn Huub Vermeulen en Frits Hessing met de DNRT V8 Silhouette, op een vierde plaats algemeen.

Gratis toegang
Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor 7 euro op de Heineken Paddock of achter de hoofdtribune parkeren. Het programma begint om 11.00 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 13.00 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet