Formula Ford

Formule Ford: Tumultueuze ontknoping bij finale First Division (lang)


marijn

neus_stuk

Kampioens-thriller

De meeste aandacht in de First Division ging uiteraard uit naar het gevecht om de Nederlandse- en Benelux titel tussen Koel en Van Kalmthout. Als snel wist Van Kalmthout de één plaats voor hem gestarte Koel te achterhalen. Op een derde plaats in zijn klasse en met een voorsprong van rond de twee seconden leek Van Kalmthout op kampioenschapkoers. Met een kleine voorsprong ging Van Kalmthout de laatste ronde in. Door een foutje van Van Kalmthout wist Koel echter weer enkele meters goed te maken. Voor Koel het signaal om alle remmen los te gooien en met een onbezonnen actie liet hij zijn Mygale tegen Van Kalmthout aanlopen. Enkele bochten later gebeurde dit nogmaals waarna Van Kalmthout spinde en Koel met een zwaar gehavende auto als eerste van het tweetal de finishlijn passeerde.

kalmthout_woest

koel_troost2Beroofd van zijn titel kookte Van Kalmthout van woede en ging verhaal halen bij Koel. Met name de helpers van Van Kalmthout waren maar moeilijk in bedwang te houden waarbij het zelfs bijna tot een handgemeen kwam. Hoewel Koel in eerste instantie nog wel gehuldigd werd, was aan zijn gezicht te zien dat hij de bui al zag hangen.

Terecht besliste de wedstrijdleiding om Koel een tijdstraf op te leggen van 30 seconden waardoor hij alsnog achter Van Kalmthout eindigde. Om dit soort onverkwikkelijke zaken, waarbij ten koste van alles een titel moet worden binnen gehaald in de toekomst te voorkomen, de enig juiste beslissing. Van Kalmthout pakte daarmee zowel de Nederlandse- als de Benelux titel. Verlost van het Zoetemelk complex kon in het kamp van de Hoofddorpse Ford dealer het feest losbarsten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet