Formula Ford

Formule Ford: Tumultueuze ontknoping bij finale First Division (lang)


bejamini_vs_Meijer

Strijd achter de kop
Meijer leek Te Pas de eerste ronden goed te kunnen volgen. Van achteren dreigde echter gevaar in de vorm van Benjamini, Van Lagen en Maassen. Meijer: "ik moest Benjamini voortdurend in de gaten houden waardoor ik niet tot een echte aanval op Te Pas kon komen." In de zesde ronde plaatste Benjamini bij het aanremmen van de Tarzanbocht zijn aanval. Meijer zag de KNAF Talent First-rijder komen en week wijselijk uit om een aanrijding te voorkomen. "Je kunt wel insturen maar dan lig je er allebei af." Door deze actie pakte Benjamini de tweede plek terwijl Meijer ook nog Van Lagen en Maassen aan zich voorbij zag komen. De volgorde was daarmee: Te Pas, door de gevechten op enige afstand Benjamini en enkele meters daar weer achter, Maassen, Van Lagen, Meijer en de inmiddels aangesloten Florie.

actie_voor

Stoorzender
De rol van Van Lagen was in het strijdende groepje dubieus. Zoals gemeld bleef Van Lagen ondanks de zwarte vlag doorrijden en maakte daarbij het leven van de om een derde plaats strijdende Maassen, Meijer en Florie zuur. Florie reed een sterke race en pakte in de negende ronde Meijer om vervolgens, na de diskwalificatie van Van Lagen, de vierde plaats voor zich op te eisen. "De auto was het hele weekend al super. Als je echter vanaf een achtste plek moet vertrekken lig je al te ver achter. Ik kon in de race goed gebruik maken van mijn ervaring op een wat vochtige baan. Ik haalde er een aantal buitenom in, zelfs bij de Arie Luyendijk-bocht."

xavier
 
jongejansPodium
Zeer blij was ook de man op de derde plaats Maassen. "Dit was een superrace, een goede start en op de juiste momenten mijn kansen gepakt. Jammer dat Van Lagen ertussen bleef rijden anders had ik misschien Benjamini nog aan kunnen vallen."

Geen klagen had uiteraard ook Benjamini. Met zijn tweede plaats stelde de KNAF Talent First-rijder ook de tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap veilig. En dan de dolgelukkige winnaar, Te Pas. "Werkelijk alles ging goed. Zelfs als ze achter me niet in gevecht waren geweest, had ik ze voor kunnen blijven. Ik was gewaarschuwd voor het water dat er nog lag en pakte dus in de eerste ronde een iets andere lijn. Achter me zag ik ze glijden en kon meteen een gaatje slaan. Meijer reed goed, maar toen Benjamini hem aanviel wist ik dat het definitief goed zat." Daarmee pakte de Geva-rijder zijn eerste overwinning van het seizoen.

Tweede plaats Rogier Jongejans

First Division
De polesitter van de First Division, Strous maakte dit keer niet zo'n goede start en zakte in eerste instantie terug van een vijfde naar een negende plaats algemeen. In een netjes gereden race wist de 16 jarige rijder op te klimmen naar een zesde plaats algemeen en een afgetekende overwinning in de First Division. De tweede man uit de startopstelling van de First Division, Van der Slik, was minder fortuinlijk en wist na een ronde al dat hij de finish niet zou halen. "Ik had vanaf het begin last van een stroomstoring waardoor ik in rechter bochten steeds stilviel. Uiteindelijk hield de auto er helemaal mee op." Op een tweede plaats belandde daarmee de uitstekend presterende Rogier Jongejans met zijn 1999 Swift.

slik

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet