Formule 1

Formule 1: USF1 moet zijn naam nu al veranderen en wordt USGPE (update)

usf1_logo

Het nog in de maak zijnde Formule 1-team USF1 moet zijn naam nu al veranderen. De website van USF1 is inmiddels uit de lucht en wordt doorgelinkt naar het nog onder constructie zijnde adres www.usgpe.com.

Tekst: Marc Kok

Het Amerikaanse USF1 maakte onlangs bekend vanaf 2010 te willen meedoen in het Formule 1-circus. Bernie Ecclestone en Formula One Management (FOM) willen niet dat ‘F1’ in de naam van het team wordt opgenomen. Ecclestone is met FOM eigenaar van de term ‘F1’. Geen enkel team zou F1 in zijn naam mogen opnemen, behalve als dat gebeurt in combinatie met het woord ‘Team’ of ‘Racing’, zoals bijvoorbeeld bij Renault F1 Team het geval is.

USGPE
De renstal wordt nu omgedoopt tot USGPE, waarbij de laatste drie letters de afkorting zouden zijn van ‘Grand Prix Engineering’. Ken Anderson, een van de initiatiefnemers van USF1, is eigenaar van de domeinnamen grandprixengineering.net en usgpe.com zijn. Overigens is uit diverse hoeken, onder wie Paul Stoddart en Keith Wiggins, de nodige kritiek gekomen op de realistische haalbaarheid van het Amerikaanse Formule 1-project.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet