Formule 1

Formule 1: ‘Rubens Barrichello verlengt loopbaan bij opvolger Honda’

rubens_barrichello

De verwachting is dat Ross Brawn en Nick Fry de Formule 1-stal van Honda overnemen en dat Rubens Barrichello met Jenson Button bij de formatie blijft racen. Bruno Senna, die lang in beeld was om bij het team Formule 1 te gaan rijden, zou buiten de boot vallen. Dit tot grote teleurstelling van het neefje van F1-legende Ayrton Senna.

Tekst: Marc Kok

Vanwege de kredietcrisis besloot Honda zich voor 2009 uit de Formule 1 terug te trekken. Vele potentiële kopers, onder wie miljardair Richard Branson, toonden interesse om de renstal op te kopen. Het lijkt er nu op dat Ross Brawn en Nick Fry met de spullen aan de haal gaan. Het team zou Brawn Sport gaan heten. De verwachting is dat binnenkort officieel bekend wordt wie de koper van Honda F1 is. Er is haast geboden, aangezien vanaf dit jaar alleen nog vóór het F1-seizoen mag worden getest.

‘Rubinho’ blijft in F1
De site Autosport.com meldt dat Rubens Barrichello bij de opvolger van Honda F1 zal blijven. De Braziliaan is met 267 Grote Prijzen de meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden. Ook Bruno Senna had zijn oog laten vallen op het F1-stoeltje. Daarom liet hij de mogelijkheid om in andere klassen te gaan racen, lopen. Senna heeft al laten weten dat hij baalt van de situatie. Hij voelt zich door Ross Brawn aan het lijntje gehouden.

DTM
De kans is niet onaanzienlijk dat Senna in de DTM aan de slag gaat bij Mercedes. Dat de Braziliaan daar in beeld is, meldden wij reeds eerder deze week op AUTOSPORT.NL. Als Senna inderdaad bij de formatie van Norbert Haug aan de slag gaat, is dat een tegenvaller voor Renger van der Zande. Het Nederlandse talent is al langer testrijder bij Mercedes en is/was in beeld voor een DTM-stoeltje in 2009.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet