DTM

DTM: Bruno Senna met Mercedes-Benz in DTM?

rdb_2008_senna2
Bruno Senna reed afgelopen jaar op de Nürburgring al met een Mercedes SLR

Geruchten worden steeds luider dat Bruno Senna, de neef van de drievoudig wereldkampioen - wiens overlijden dit jaar ook al weer 15 jaar achter ons ligt - komend seizoen voor Mercedes-Benz zou kunnen deelnemen aan de DTM. "Er zijn gesprekken", bevestigde Mercedes-Benz-sportdirecteur Norbert Haug tegenover het Zwitserse vakblad "Speedweek". Of Senna inderdaad in de DTM gaat racen, hangt vooral af van de vraag wat er met het Honda-Formule 1-team gaat gebeuren. Vinden de overnameplannen doorgang en krijgt Senna daar een zitje als coureur, dan kan hij dat niet combineren met de DTM. In alle andere gevallen, bijvoorbeeld wanneer Senna zoals her en der wordt gesuggereerd, reserverijder wordt bij het Honda-team-in-nieuwe vorm, dan zou hij daarnaast in de DTM kunnen rijden.

Tekst: René de Boer
Foto: Gaukler StudiosConnecties tussen de Senna-familie en Mercedes-Benz zijn niet nieuw. We herinneren ons: al in 1984 reed de toen kersverse Formule 1-coureur Ayrton Senna met een Mercedes-Benz 190E 2.3-16 tijdens een invitatierace ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Nürburgring-GP-circuit. De toen nog relatief onbekende Senna versloeg in die race - live uitgezonden op de Duitse televisie - de voltallige concurrentie, inclusief coureurs van het kaliber Lauda en Prost. Daarmee trok Senna behoorlijk de aandacht. De deal was tot stand gekomen door toedoen van Senna's landgenoot Domingos Piedade, die ook nauwe contacten met Mercedes had en later zelfs jarenlang bedrijfsleider van AMG was.

Bruno Senna racete al met Mercedes-Benz
Ook voor Bruno Senna is Mercedes-Benz geen onbekend fenomeen. Hij heeft zelfs al race-ervaring met de producten van het merk uit Stuttgart: afgelopen najaar nam hij deel aan twee wedstrijden om de Mercedes-Benz SLR Trophy op de Nürburgring, de bijzonder exclusieve raceserie die Mercedes-Benz in het leven riep voor kopers van de Mercedes-Benz SLR McLaren 722 GT-supersportwagen. Wij spraken bij die gelegenheid met Senna, ondermeer ook over het racen met toerwagens. "Niks voor mij, ik richt me volledig op de Formule 1", sprak hij toen nog ferm. Inmiddels is de situatie een beetje anders en wellicht zien we Senna zo dus toch nog in de DTM.

"Jahreswagen" lijkt enige serieuze optie
Als het al wat wordt met de deelname van Bruno Senna aan de DTM, dan lijkt een "Jahreswagen" de enige serieuze optie. De ervaring in de klasse heeft inmiddels wel geleerd dat het geen enkele zin heeft om een nieuwe rijder gelijk in actueel materiaal te zetten. Traditiegetrouw heeft Mercedes-Benz nog geen mededeling gedaan over de rijdersbezetting voor het komend seizoen, afgezien van het nieuws dat Ralf Schumacher een nieuwe auto krijgt. Voor de "Jahreswagen" lijken Susie Stoddart en Maro Engel in ieder geval vast te staan, het aanblijven van Mathias Lauda lijkt ook redelijk zeker en dan rekenen we nog op een auto van vorig jaar voor Gary Paffett of Jamie Green, waarbij de andere rijder uit dit Britse duo dan een actuele auto zou krijgen. Daarmee zou er nog één auto overblijven, die dan wellicht voor Senna zou zijn. Dat zou wel een streep halen door de ambities van Renger van der Zande, die ook nog steeds als kandidaat voor een "Jahreswagen" bij Mercedes-Benz geldt. Morgen is de persdag van de Autosalon van Genève. Wellicht dat we daar nog iets nieuws opvangen. Houd deze kolommen in de gaten!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet