Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Duncan Huisman en Olaf Manthey winnen Trophy of the Dunes

Drie auto’s dik over het rechte stuk en lekke achterbanden, dat illustreerde de tweede race in de McGregor Porsche GT3 Cup. Lange tijd leek Tim Coronel de eerste plaats, geschonken door teamgenoot Menno Kuus, te kunnen verzilveren, maar wanneer Sebastiaan Bleekemolen hem inhaalt in de Tarzanbocht, gaan ook gelijk Duncan Huisman en Rory Bertran aan hem voorbij.

 duncan


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Gerrie Hoekstra

Coronel moest even wat grind happen, maar kon aansluiten achter de topdrie. Toch bleek het gat te groot geworden om nog aanspraak te maken op het podium. Als later de linker achterband van Coronel het ook nog begeeft op het rechte stuk, en hij dus nog een hele ronde op slakkentempo moet afleggen, rijdt hij een verloren race.

Nog geen tien seconden voor Coronels lekke band, kreeg Sebastiaan Bleekemolen al te kampen met hetzelfde euvel. Bleekemolen lag op lange tijd op kop, na zijn inhaalactie op Tim Coronel. Op het moment dat Duncan Huisman hem echter inhaalt begeeft de linker achterband van Bleekemolen het. Uiteindleijk komt hij slechts als negende over de meet.

Bij de start was het Olaf Manthey die vanaf de derde plek oprukte naar de eerste. Opgejaagd door Menno Kuus, teamgenoot van Tim Coronel en winnaar van de eerste race, houdt hij zijn koppositie drie ronden vast, tot het moment dat Kuus met een gewaagde actie de koppositie terugpakt. Kuus bouwt zijn koppositie uit tot de rijderswissel, waar zij als eerste weer de pits uitkomen.

De combinatie Manthey / Huisman verliest een plek aan Sebastiaan Bleekemolen, die Evan Kersbergen aflost. Samen gaan Bleekemolen en Huisman aan Coronel voorbij en wanneer Sebastiaan Bleekemolen dan een lekke achterband krijgt, heeft Huisman de koppositie weer in handen – dezelfde positie als zijn teamgenoot bij de start pakte.

 podium 2

Race 2 McGregor Porsche GT3 Cup Challenge,
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zondag 18 september 2005

1. Duncan Huisman / Olaf Manthey, 50:51.861
2. Rory Bertram / Paul Vahstal, op 2.127
3. Paul van Splunteren / Bernhard ten Brinke, op 5.999
4. Phil Bastiaans / Olav Mol, op 13.899
5. Michael Bleekemolen / Kees Bouhuys, op 14.075
6. Bas Schothorst / Steven Gijsen, op 21.932
7. Thomas Bangma / Marcel Norbart, op 41.912
8. Tim Coronel / Menno Kuus, op 58.015
9. Sebastiaan Bleekemolen / Evan Kersbergen, op 1:27.200
10. Melvin de Groot / Erik Post, op 1 lap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet