NASCAR

NASCAR: Huzarenstukje Kyle Busch op Las Vegas

In bijna alle internationale race-klasses slagen vele coureurs er niet in om een thuiswedstrijd winnen. Hoewel JGR-Toyota-coureur Kyle Busch samen met zijn broer op de eerste startrij stond was hij genoodzaakt om van de laatste rij te vertrekken. Het resulteerde in een klassieker.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Toyota

busch_leading
Kyle Busch in de slotfase van de wedstrijd. De laatsten zullen de eersten zijn toch?

Thuiszege voor Kyle Busch in Las Vegas
Een opgeblazen motor in de vrijdagtraining zorgde er na vier ronden voor dat Busch zijn pole verloor omdat het team de motoren moest wisselen. Ook collega Toyota-coureurs David Reutimann, Marcos Ambrose en Scott Speed waren genoodzaakt hun motoren te wisselen en werden conform de regels naar de achterste rijen teruggezet. Tijdens een NASCAR-weekend mag er slechts één motor gebruikt worden.

In de beginfase van de wedstrijd maakten vooral de Roush Fenway auto’s de dienst uit, maar de complete Ford armada van Roush Fenway Racing verliet met opgeblazen motoren het strijdtoneel. Ook de Hendrick Motorsports Chevrolet van Mark Martin werd het slachtoffer van een opgeblazen motor. Voor Ford-coureur Matt Kenseth zat er dus geen hattrick in.

Vooral in de beginfase hadden ex “Openwheelers” Sam Hornish Jr. en Juan Pablo Montoya een goede aansluiting bij de koplopers. Hornish Jr.verspeelde een goede klassering door een lekke band terwijl Montoya op vier ronden achterstand als 31e eindigde. Wel lieten zij duidelijk potentieel voor de komende races zien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet