NASCAR

NASCAR: Kyle Busch bereid tot F1 overstap!

NASCAR-coureur Kyle Busch drukte in 2008 behoorlijk zijn stempel op het seizoen, maar moest het in de Chase naar de Cup tegen Jimmie Johnson afleggen. De pas 23-jarige Busch staat bekend als een pure racer en werd zelfs door Toyota uitgenodigd om de F1 bolide een keer te testen. Een NASCAR-prijsuitreiking verhinderde dit optreden in december 2008. Afgelopen week werd zijn naam in verband gebracht met het US F1 project. Op Las Vegas lichtte de Joe Gibbs-coureur zelf een tipje van de sluier op.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota

kyle_busch_1
Dit was het traditionele beeld in Nascar 2008. Toch werd Busch geen kampioen.

Kyle Busch bereid tot overstap richting F1
Voor de meeste F1 fans klinkt de naam Kyle Busch onbekend in de oren. Deze 23-jarige NASCAR topper speelde in 2008 een grote rol in het kampioenschap en won in de verschillende NASCAR-series maar liefst 21 races in 2008! Behalve op de ovals komt Busch eveneens op de normale circuits goed uit de voeten. Voor vele NASCAR-toppers is dat vaak een zeldzaamheid.

Busch beklemtoonde dat er geen contact is met US F1 maar dat hij er absoluut voor open staat. “Hopelijk krijg ik een keer een kans zodat ik kan zien of ik er werkelijk goed in ben.” Kyle denkt zelfs dat een overstap naar de F1 gemakkelijker is dan de tegenovergestelde stap die Juan Pablo Montoya, Scott Speed en A.J. Allmendinger ondernomen hebben.

kyle_busch_2
Kyle Busch met vriendin op Daytona enkele weken geleden.

Busch: “Het is natuurlijk een enorme overstap maar ik denk dat het gemakkelijker is omdat zij een stap terug moesten doen naar een auto die weinig downforce heeft, ontzettend zwaar is, weinig grip heeft en ook nog eens technisch weinig geavanceerd is.”

“Voor mij lijkt de stap naar een technisch geavanceerde auto gemakkelijker omdat je bij wijze van spreken van VW Beetle naar een Ferrari overstapt.” Busch heeft in ieder geval geen angst voor die stap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet