Formule 1

Formule 1: Force India presenteert VJM02

Force India heeft aan de vooravond van de Formule l test in Spanje de eerste beelden van haar 2009-spec. bolide vrijgegeven.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

force_india_vjm02Force India hoopt op punten
De nieuwe VJM02 is de eerste bolide van Force India die werd gebouwd nadat het management aan het eind van het 2008 seizoen rigoureuze veranderingen onderging. Tevens tekende men een nieuw contract met McLaren Mercedes waarbij men over dezelfde motor, versnellingsbak en Kers-systeem als McLaren beschikt.

Vanwege het nieuwe aerodynamische reglement verschilt de auto qua look nauwelijks van de concurrerende bolides die tot nu toe onthuld zijn. Het kleurenschema is aanmerkelijk veranderd. De witte, groene en oranjekleuren van India prijken prominent op de bolide. Het design komt van Mark Smith en James Key, terwijl ex-McLaren man Simon Roberts nu verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken bij Force India.

Als rijders fungeren wederom Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil terwijl Vitantonio Liuzzi voor het tweede achtereenvolgende seizoen als testrijder fungeert. Ook waren er geruchten dat een door Mercedes ondersteunde rijder van het team deel uit zou maken. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen in die richting.

Teambaas Vijay Mallya hoopt dat het team dit jaar regelmatig punten en een podium pakt. Als in 2011 de eerste GP van India plaatsvindt moet het team rijp zijn voor overwinningen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet