Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen met Spyker naar Le Mans

Ook dit jaar is Spyker wederom in de GT2 klasse voor de 24 Uur van Le Mans door de ACO uitgenodigd. Eerder deze maand werden Tom Coronel en de Tsjech Jarek Janis als rijders gepresenteerd. Tijdens de 24 Uur van Le Mans zal Jeroen Bleekemolen eveneens van het team deel uitmaken.

Tekst Willem J. Staat/PR

Jeroen Bleekemolen terug bij Spyker
Jeroen Bleekemolen: “In 2006 heb ik met Spyker mijn eerste Le Mans wedstrijd gereden en het is fantastisch om weer bij Spyker terug te zijn. Hoewel Tom Coronel en ikzelf van het team deel uitmaakten hebben we nooit samen een team gevormd. Ik ken hem natuurlijk erg goed en het is een fantastische teammaat om mee samen te werken. Jarek en ik hebben samen in het DTM gereden, een erg goede rijder en een aanwinst voor het team. Toen ik vorige week de werkplaats van Spyker bezocht was ik verbaasd hoeveel vooruitgang er gemaakt was. Ze hebben een erg professionele benadering richting Le Mans en ik kijk nu al naar de race in juni uit.”

Peter van Erp: “Ik ben blij dat we Jeroen voor Le Mans gecontracteerd hebben Net zoals Tom en Jarek is hij bekend met het team en de auto en wij hebben absoluut zijn ervaring en snelheid nodig om tegen de sterke Ferrari- en Porsche concurrentie een vuist te maken.”

Victor Muller: “Het lijkt erop dat we in 2009 van een tegenstrijdige situatie op Le Mans kunnen spreken. Terwijl de wereld is geabsorbeerd door de kredietcrisis zien wij nu één van de beste startvelden die wij ooit gezien hebben. Dit geldt voor alle klasses en zeker in de GT2 categorie waaraan Spyker met de C8 Laviolette GT2R. Voor dit hoogste competitieve startveld heeft het Spyker Squadron de beste rijders gecontracteerd die men kon vinden.”

Volgend weekend komen Jeroen en Jarek tijdens de officiële LMS test op Paul Ricard in actie. Tom Coronel neemt dat weekend aan de eerste wedstrijd in het Braziliaanse Curitiba in Brazilië deel.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet