Formule 3

F3 Euroseries: koning Hamilton kent geen genade

Terwijl de Brit Lewis Hamilton in Zandvoort al zeker was van zijn titel in de Formule 3 Euroseries, laat hij op de Lausitzring eens te meer zien we dit seizoen de ongenaakbare is. Terwijl de verwachting een beetje was dat hij anderen ook een kans zou geven, kan Hamilton maar geen genoeg krijgen van de hoogste trede op het podium. Ook dit weekend benadrukt hij zijn ongenaakbaarheid dit seizoen. Voor de twaalfde maal in achttien races wordt Hamilton als eerste afgevlagd.

Tekst: Pieter de Boer

 Podium


De als derde gestarte Perera vergooit zijn kanzen op een podiumplaats al bij de start als hij zich verremt in de eerste bocht. Hij weer terug op de baan te komen maar moet genoegen nemen met een zesde plaats. Sutil verzekerd zich met zijn derde plaats vandaag van de tweede plaats in het kampioenschap.

De enige die Hamilton lijkt te kunnen vellen is zijn eigen lichaam. Na de race laat de Brit weten erg last van zijn rug te hebben en daardoor een zeer zware race verreden te hebben. Hamilton heeft echter een maand de tijd nu om dat probleem te verhelpen, want terwijl de DTM nog een race gaat rijden in Turkije, komt de Formule 3 alleen nog in actie tijdens de finalerace op Hockenheim.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet