Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen ook op het water op Zolder de beste (lang)


7fcford

Slechte condities
Michel Florie begon de race vanaf een tegenvallende negende startpositie. "Ik ben op een gegeven moment de pits ingegaan. De omstandigheden op de baan waren veel te slecht", vond hij. In de race kwam hij als zesde over de streep. "Het veld lag al snel ver uit elkaar, waardoor het al snel niet meer mogelijk was om naar voren te komen." Dillon Koster passeerde de finish op als zevende. "Ik raakte in het begin even van de baan en verloor daardoor de aansluiting. Tijdens de race kreeg ik wat problemen met de remmen en dat maakte het onder deze lastige omstandigheden extra moeilijk."

Jaap Hekker reed zijn tweede race met zijn Van Diemen 2001. "Ik moet nog leren om het uiterste uit de auto te halen, dit is toch heel iets anders dan mijn vorige auto uit 1996", analyseerde hij. "Daarbij verremde ik mij in het begin van de race, daardoor moest ik door het grind. Dat deed mijn positie ook geen goed." Hekker werd uiteindelijk negende in de A-klasse, achter Mark Nachtegeller met de enige Ray van het veld.

fcford21

fcford20

fcford30

Zege voor Marijn
Marijn van Kalmthout leidde de race van start tot finish. "Ik ben heel blij", straalde de Ford-dealer. "Dit is wel het laatste wat ik verwacht had na mijn crash op donderdag! Ik heb geen onnodige risico's genomen. Ik zag mijn achtervolgers steeds kleiner worden in mijn achteruitkijkspiegels. Ik heb nu bovendien de aansluiting gevonden met klassementsaanvoerder Michael Koel in de strijd om de Beneluxtitel. Met nog drie races te gaan is alles nog mogelijk!"

Taart
Michael Koel werd tweede. "Ik heb weer belangrijke punten gescoord", meende hij. Bovendien kon hij Helmert-Jan van der Slik van de lijst van titelkandidaten schrappen. Alleen Marijn van Kalmthout kan hem nu nog bedreigen. Helmert-Jan kwam niet verder dan de zevende plaats in de First Division. "Ik heb nog nooit in de regen gereden en ik voel me niet goed thuis op de natte baan", aldus de jonge coureur. Hij blikte positief vooruit. "Over twee weken kun je een foto van mij maken op het erepodium", voorspelde hij Fast Company's Gerrie Hoekstra. Dat leidde tot een weddenschap, met als inzet een taart.

fcford17
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet