Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen ook op het water op Zolder de beste (lang)


Tweede plek voor Maassen
Xavier Maassen reed de hele race vrij eenzaam op de tweede plaats. "Ik ben tevreden, ik heb mijn puntjes weer gepakt", aldus de coureur die volgend seizoen hoopt door te groeien naar de Formule 3. De Beneluxtitel heeft hij nog niet opgegeven, ondanks zijn grote achterstand op Van Lagen. "Er loopt nog een CAR-zaak tegen Jaap. Als hij zijn punten van de betreffende race kwijtraakt en tijdens de Trophy of the Dunes niet scoort, dan maak ik nog wel een kans."

fcford33

Paul Meijer begon zijn race vanaf de zesde startpositie, hij werkte zich vrij snel op naar de derde plaats. De eerste podiumplaats van de rijder van het Racing for Holland Junior Team leek in zicht, tot zijn Van Diemen twee ronden voor het einde stilviel. Een defecte benzinepomp maakte een einde aan zijn race. "Het mag blijkbaar niet", aldus de jonge coureur die een foutloze race reed. "Ik was er dit keer zo dichtbij. De snelheid is er wel, maar de resultaten blijven nog uit. Tijdens de Trophy of the Dunes moet dat maar eens veranderen." Het was opmerkelijk dat Meijer de enige uitvaller was. De rijders hielden hun auto's goed op de baan.

fcford32

Ben Jamini weer derde
Ben Jamini reed een foutloze inhaalrace, die hem op de derde plaats deed belanden. Het is alweer de derde derde plaats van de KNAF Talent First-winnaar, die smacht naar een plekje hoger op het erepodium. "Ik ben niet echt tevreden", vertelde hij na de race. "Volgende keer moet een positie in de top twee erin zitten."

fcford24

Tristan te Pas werd vierde. "In de eerste ronde heb ik geen risico's genomen. Ik zag weinig door de enorme waterspray die mijn voorliggers opwierpen", blikte hij terug op het begin van zijn race. "Ik had best veel last van onderstuur op het gladde asfalt, toch kon ik mijn tegenstanders passeren en mij naar voren werken. Gezien mijn startpositie en de slechte omstandigheden heb ik de schade beperkt gehouden met mijn vierde plaats. Ik heb mijn puntjes weer gepakt."

12fcford

Ardi van der Hoek lag in de beginfase op de derde plaats, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vijfde plek. "Ik kreeg een lading modder over mijn vizier en zag niets meer. Schoonvegen lukte niet en omdat ik daardoor de natte plekken op de baan niet goed meer zag, moest ik het wat voorzichtiger aan doen", vertelde hij na afloop.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet