Formula Ford

Formule Ford: Xavier Maassen onttroont Jaap van Lagen in tumultueuze Masters race (lang)


fcford2

Maassen pakt de leiding
Maassen liet zich bij de start niet verrassen en pakte gedecideerd de leiding. Achter de koploper was het echter meteen stuivertje wisselen. Strous jr. verraste in de Gerlachbocht Van Lagen en pakte de tweede plaats. Achterin het circuit schoot de Mygale echter uit de versnelling en naast de baan waardoor Strous jr. weer terugviel naar een zevende positie.

jamini_actie

KNAF Talent First rijder Benjamini koos ook meteen de aanval en pakte Florie om vervolgens bij het aanremmen voor de Tarzanbocht Van Lagen van de tweede plaats te verdringen.

nissanbocht

Chaos troef
In de eerste ronde waren in de Nissanbocht na een kop-staart botsing Stephanie Boden, Mark Nachtegeller en Jeroen de Jong gestrand. Voor de wedstrijdleiding voldoende reden de safety-car de baan op te sturen. Helaas werd dit niet door iedereen bijtijds opgemerkt, met grote gevolgen voor het drietal Meijer, Te Pas en Strous jr. Net over de top van de Hunserug minderde het leidende viertal vaart. De achteropkomende Meijer, Te Pas en Strous jr. hadden dit te laat in de gaten. Alledrie beweerden naderhand geen vlag of safety-car bord gezien te hebben. Meijer: "in de Gerlachbocht werd ik door Te Pas tegen Florie aangeduwd waardoor ik klem kwam te zitten. Dat ging echter nog goed.

florie_actie

Net over de Hunserug dook opeens een remmende Florie voor me op. Ik kon nog remmen en uitwijken, maar kreeg opeens een enorme klap van achteren en vloog Strous jr. letterlijk over me heen." Naast wat pijnlijke spieren en hoofdpijn bleef de jonge Racing for Holland rijder ongedeerd. Te Pas: "over de Hunserug stond alles bijna stil, ik reed achterop Meijer en kreeg daarna een klap van achteren en zag Strous jr. over mij en Meijer heen schieten. Door de klap schoot ik zelf door tegen de vangrail. Rechtsachter is de hele hoek van de auto af en beide voorwielophangingen zijn krom." Ook Strous jr. had geen vlag gezien en was allerminst blij. Naast was schaafwonden aan zijn been was de Mygale 2000 na de klappen en luchtreis waarschijnlijk total loss.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet