Formula Ford

Formule Ford: Xavier Maassen onttroont Jaap van Lagen in tumultueuze Masters race (lang)


strous_actie

First Division
In Assen deed Ton Strous jr. al van zich spreken door met zijn Mygale 2000 even het complete veld aan te voeren en vervolgens de First Division op zijn naam te schrijven. In Zandvoort pakte het 16 jarige talent opnieuw de pole position in zijn klasse en een uitstekende vierde plaats algemeen.

strous_portret

Uiteraard was Strous jr. daarmee zeer tevreden. Na Assen kwam het tot een breuk met Geva Racing. "We maken het seizoen nu af met onze Mygale 2000 onder de naam Mr. Glow Motorsport." Op een tweede plaats in zijn klasse en achtste algemeen eindigde Helmert Jan van de Slik, voor Marijn van Kalmthout.

Nieuwe namen
Het Van Uitert Formule Ford veld telde ook weer een paar nieuwe namen. Binnen DeJo Racing is naast Jeroen de Jong nu ook zijn broer Hans Peter de Jong actief. Door een moment van onoplettendheid spinde de debutant in de Gerlachbocht in de banden. De schade was gelukkig minimaal. Een andere debutant was Toyota Yaris rijder Patrick Borst. "Ik had al eerder aangegeven in een Formule wagen te willen rijden. Vorige week werd dat opeens concreet. Ik heb gisteren voor het eerst gereden en vandaag, met deze training mijn licentie gehaald. Het is heel erg wennen, het schakelen is anders en ook pas ik niet helemaal in de auto. Het gaat echter iedere ronde sneller, er zit steeds progressie in. Ik kan wel meteen hard proberen te gaan, maar dan ga je over je grens en lig je eraf. Dan leer je niets. De race wordt weer een hele nieuwe ervaringen."

borst_portret
Een andere debutant in de Formule Ford was Toyota Yaris rijder Patrick Borst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet