Sportscars

Sportscars: Le Mans 2009: Vijf Audi’s contra vier Peugeots, één entry Spyker

le_mans_audi_finish

Dit jaar zullen er 33 LMP-bolides en 22 GT’s – en daarmee in totaal 55 wagens - participeren in de 24 uur van Le Mans. Bovendien zijn er tien reserveteams aangewezen. Dit valt op te maken uit de officiële deelnemerslijst die de Franse organisatie vandaag bekendmaakt.

Tekst: Marc Kok

Van de 21 LMP1-bolides hebben liefst negen het predikaat Audi of Peugeot. Zo zet titelverdediger Audi drie nieuwe R15-modellen in. De oude R10, die de afgelopen drie jaar onklopbaar bleek op de vermaarde piste, komt ook in actie. Colin Kolles heeft immers twee Audi’s R10 gekocht en zal daarmee aan de start verschijnen. De kans is niet uitgesloten dat Christijan Albers één van de R10's zal besturen.

haan_lm_div7

Peugeot op volle oorlogssterkte
Peugeot, dat Audi het afgelopen jaar het vuur na aan de schenen legde en de Duitse hegemonie nu echt wil doorbreken, komt met drie fabriekswagen naar Le Mans. De renstal van Henri Pescarolo, die als rijder liefst 33 keer Le Mans racete en vier keer won, zal dit jaar als klantenteam een Peugeot 908 inzetten. Daarmee komt het aantal deelnemende LMP1-diesels in 2009 op liefst negen stuks: Vijf Audi's contra vier Peugeots.

Tom Coronel
De Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker heeft dit jaar één officieel startbewijs gekregen. In de GT2-klasse zal Tom Coronel met zijn ploegmaat Jarek Janis de nummer 85-wagen delen. Er staat nog een tweede Spyker op de reservelijst. In de GT2-divisie staan 14 deelnemers vermeld. Liefst negen daarvan besturen een Ferrari F430 GT. Er zijn ook drie Porsches 911 GT3 RSR aanwezig, alsmede één Aston Martin V8.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet