DNRT

DNRT: Zondag 9 januari Nieuwjaarsrace Zandvoort

De derde ronde van het Winter Endurance Kampioenschap wordt op zondag 9 januari op Circuit Park Zandvoort verreden. De langeafstandswedstrijd, uiteraard Nieuwjaarsrace geheten, duurt vier zware uren en start om 12.00 uur. De toegang tot duinen, tribune en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats op het terrein van het circuit dient 7 euro te worden voldaan. Er wordt gereden in vier klassen: toerwagens boven 2000cc, tot 2000cc, Seat Ibiza Tdi en BMW Compact. 

De Nieuwjaarsrace telt mee voor het officiële Nederlands Winter Endurance kampioenschap. Deze serie bestaat uit vijf wedstrijden op de circuits van Zandvoort, Assen en Oschersleben (D). Na twee verreden races gaan maar liefst acht rijders aan de leiding in het kampioenschap met de maximale score van veertig punten. De equipes Jan Storm/Duncan Huisman (Porsche GT3 RS), John de Vos/Rob Karst (Renault Clio), Steven Gijsen/Jan-Joris Verheul (BMW Compact 325i) en Nicky Catsburg/Ger van de Brink (Seat Ibiza Tdi) wonnen allemaal al twee keer hun klasse.
In het kampioensklassement staat maar liefst 123 rijders geklasseerd, terwijl er aan de eerste twee wedstrijden in totaal zelfs 181 coureurs aan de start kwamen.
Aan de Nieuwjaarsrace op zondag 9 januari nemen naar verwachting meer dan 60 teams deel.
Noteer alvast in uw agenda: het Winter Endurance Kampioenschap wordt afgesloten met de 4-uursrace op TT Circuit Assen (13 februari) en de zes uur durende Final 6, die op 6 maart op Circuit Park Zandvoort plaatsvindt. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet