SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup verwacht goed seizoen 2005

Ogenschijnlijke stilte rondom de SEAT Cupra Cup, maar er wordt achter de schermen heel hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe autosportseizoen 2005. De Cup-organisatie zal op veel gebieden (nog) professioneler worden neergezet, met veel aandacht aan uitstraling, media-aandacht en dealerbetrokkenheid.  

Tekst: PR 

De SEAT Cupra Cup zal op alle bekende, grote A-evenementen op het Circuit Park Zandvoort aanwezig zijn, zoals Paasraces, Pinksterraces, Marlboro Masters, Trophy of the Dunes en Finaleraces. Daarnaast op het TT-Circuit te Assen (RIZLA Racing Day) en een fraai evenement in het buitenland, bijvoorkeur Duitsland (Nürburgring). Voorwaarde is wel dat er tijdens ieder raceweekeinde zowel een "twee-uursrace" alsook een "sprintrace" gereden kan worden. Het Circuit Park Zandvoort heeft gegarandeerd dat de SEAT Cupra Cup op alle genoemde A-evenementen beide races kan rijden. Met de organisatie van de RIZLA Racing Day te Assen wordt nog onderhandeld.
 
Grote belangstelling 
De belangstelling voor de SEAT Cupra Cup is wederom groot. Volgens Cupmanager Geert Vermeer slaat het concept goed aan. "Het is een leuke opstartklasse waarbij men veel kan rijden tegen relatief geringe kosten met een goede onderlinge sportieve sfeer." Alhoewel Vermeer op meerdere gebieden betrokken is bij de autosport, waaronder de nieuwe Porsche GT3 Cup Challenge, zal hij ook in 2005 als Cupmanager leiding geven aan de organisatie van de SEAT Cupra Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet