Diversen

Div: Assen: 41 Meter lange staalconstructie voor ?zwevende? Finishtribune geplaatstDe werkzaamheden aan de bouw van de nieuwe 'zwevende' Finishtribune bij de Geert Timmer chicane op het TT Circuit Assen zijn in volle gang. Op maandag 20 december werd na het heien en de grondwerkzaamheden een volgend belangrijk stadium bereikt; het plaatsen van de 41 meter lange staalconstructie die als 'zwevend' gedeelte van de nieuwe Finishtribune boven de te vergroten grindbak komt te hangen.

Konstruktiebedrijf Visser uit Veenwouden bouwde de 41 meter lange staalconstructie voor de in totaal 200 meter lange tribune. In de afgelopen maanden is volop geheid en zijn twee betonnen draagconstructies geplaatst, waarover nu de ruim 40 meter lange stalen constructie is, die later samen met de betonnen componenten voor de "zwevende" tribune zal vormen.
Deze staalconstructie vormt de drager van het 'zwevende' gedeelte van de nieuwe Finishtribune en is geplaatst de 4 meter hoge betonnen palen, waartussen de door MotoGP-coureurs Rossi, Gibernau, Roberts en Aoki gevraagde vergroting van de grindbak wordt gerealiseerd.
Het ruim 40 meter lange en vier meter brede 'gevaarte' werd geplaatst door twee 300 tons telescoopkranen van wagenborg Nedlift. In de komende maanden zal BAM Utiliteitsbouw de betonnen tribune afbouwen, waarop tijdens de 75e jubileum TT (zaterdag 25 juni) ruim 6.700 racefans op een comfortabele kunststof kuipzitje, op fraaie hoogte een uniek panorama uitzicht hebben op de verrichtingen van de coureurs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet