DTM

DTM: Kalender DTM 2005 staat vast


DTM in Moskou: Nu nog een showfoto, op 26 juni wordt er daadwerkelijk geracet

De kalender voor de DTM 2005 staat eindelijk vast. Na veel heen en weer schuiven en wachten op de definitieve vaststelling van de Formule 1-kalender door de World Council van de FIA, vorige week, konden de laatste formaliteiten worden afgehandeld. De toerwagenserie heeft volgend jaar elf races, zes in Duitsland en vijf daarbuiten. Met name bij de races buiten Duitsland zijn er diverse veranderingen, de DTM-race op Circuit Park Zandvoort is de enige constante factor op de kalender. Spectaculaire noviteiten zijn races op stratencircuits in Moskou en het Zuid-Franse Avignon.

Met name de realisatie van de race in Moskou is een spectaculair succes van de DTM-organisatie ITR e.V. De Duitse toerwagenserie is het eerste belangrijke internationale kampioenschap dat in Rusland een wedstrijd houdt. De contracten tussen de lokale organisatoren en de ITR werden afgelopen vrijdag ondertekend. Op uitnodiging van Viktor Kiryanov, voorzitter van de Russische automobielfederatie, was het voltallige ITR-bestuur te gast bij de viering van het honderdjarig bestaan van deze federatie. Voorafgaand aan de officiële plichtplegingen vond een fotoshooting met drie DTM-auto's op het Rode Plein plaats, met de fraaie Basiliuskathedraal en het Kremlin op de achtergrond.

 

's Avonds stonden de DTM-auto's (mèt bewaking) opgesteld voor het President Hotel in Moskou, waar het honderdjarig jubileum van de Russische automobielfederatie gevierd werd 

Een van de belangrijke promotors van de DTM-race in Moskou is Vyacheslav Fetisov, vroeger een succesvolle ijshockeyer en tegenwoordig minister van sportzakem in Rusland. "De DTM in Moskou is fantastisch voor de stad en voor de Russische sport", verklaarde hij. "Wij zullen er alles aan doen om de race tot een succes te maken." 

Het DTM-seizoen start op 17 april, traditioneel op Hockenheim, waar op 23 oktober ook de finale plaatsvindt. Ook de EuroSpeedway Lausitz, Oschersleben, de Norisring en de Nürburgring zijn vertrouwde circuits voor het DTM-circus. Nieuw zijn de races op Spa-Francorchamps (15 mei), Moskou (26 juni), Avignon (18 september) en Istanboel (2 oktober). De race op Circuit Park Zandvoort, alweer het vijfde optreden van de DTM in de duinen aan de Noordzee, staat zoals al eerder aangekondigd voor 28 augustus op het programma. 

Kalender DTM 2005

17 april  Hockenheim
1 mei Eurospeedway Lausitz
15 mei   Spa-Francorchamps
5 juni Oschersleben
26 juni   Moskou
17 juli    Norisring
7 augustus   Nürburgring
28 augustus   Zandvoort
18 september Avignon
2 oktober Istanboel
23 oktober   Hockenheim

 

 

 

Tekst: René de Boer 
Foto's: ITR e.V.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet