Benelux Racing League

BRL: Roy Monden promoveert naar BRL-V6


 

Roy Monden, regerend Vege Series-kampioen, promoveert komend seizoen naar de BRL-V6-klasse. Daarmee maakt de 19-jarige Monden een mooie volgende stap in zijn carriëre. De overstap wordt financieel mogelijk gemaakt door Delbouw dak & techniek uit Roermond.
 

Tekst en foto's: Remco Scheelings 

 


Tijdens de Trophy of the Dunes maakte Monden voor het eerst kennis met de BRL-V6-klasse. Ook toen was de naam Delbouw op de auto te lezen. Na zijn debuut gaf Monden direct aan er alles aan te zullen doen om in 2005 in de BRL-V6-klasse aan de start te kunnen verschijnen. De prestaties van de Vege Series-kampioen maakten zoveel indruk op de directie van Delbouw dat het bedrijf Monden onlangs een sponsorcontract aanbood. Ook initiatiefnemer van de BRL-V6, Harry Maessen, is zeer verheugd met het feit dat opnieuw een talent, en ook nog kampioen, voor zijn serie heeft gekozen. Met de komst van Monden wordt het BRL-V6-startveld van ervaren rotten en aanstormende talenten alleen nog maar interessanter. Net als afgelopen seizoen rijdt de BRL-V6 ook volgend jaar weer wedstrijden in Nederland, België en Duitsland.
 

Voor Monden is de BRL-V6 een mooie volgende stap in zijn carriëre. Naast het feit dat de BRL-V6 sneller is dan de Vege, heeft de klasse meer uitstraling en kan Monden zich meten met diverse gelouterde coureurs. Het eigen team van Monden, Team Racing 2000, zorgt voor de inzet van de auto. Speciale hulp komt hierbij weer van de ervaren rallyrijder Chiel Bos. Zijn kennis van ondersteltechniek en afstellingen zijn Monden al eerder goed van pas gekomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet