IndyCar

IRL: Danica Patrick naar de IRL
De 22 jarige Danica Patrick komt in 2005 voor het Team van Rahal Letterman Racing in de IRL uit. Naast Indy 500 winnaar Buddy Rice en de Braziliaan Vitor Meira voegt het team van Rahal Letterman Racing een derde auto aan haar Team toe en wordt naast Andretti Green Racing het z.g. tweede multi-car Team.

tekst Willem J.Staat. Foto PR.

De 22 jarige Danica Patrick tekende reeds enkele jaren geleden een meerderjarig contract met de Rahal Letterman organisatie.In het verleden kwam Patrick o.a. in de Britse Formule Vauxhall Junior- en Formule Ford kampioenschappen uit en eindigde in 2000 o.a. als tweede in het Formule Ford Festival op Brands Hatch.Na een korte excursie met naar de Barber Dodge-series kwam Patrick gedurende 2003 en 2004 in de Amerikaanse Formule Atlantic series voor het Team van Rahal Letterman uit. Dit seizoen eindige de aantrekkelijke Danica als tweede op Portland en behaalde maar liefst 11 top 5 resultaten in 12 races. Evenals Tony Kanaan in de IRL had Patrick in de Formula Atlantic series een uniek finish record. Zij reed alle te verrijden rondes! Afgelopen zomer verscheen er in de Amerikaanse versie van het FHM Magazine een sensuele reportage van Danica.....Teleurstellend voor de vele fans, Danica verloofde zich enkele weken geleden met een fysiotherapeut. Van 18 - 22 maart 2005 zal Patrick bij tests op Homestead haar debuut maken voor het Team van Rahal. 

Kenny Brack
Hoewel het Team van Rahal nog steeds een plaats openhoudt voor de in 2003 op de Texas Motor Speedway zwaar gecrashte Kenny Brack beschouwen vele insiders de IRL carriere van de Zweed naar zijn teleurstellende optreden tijdens de ROC in Parijs afgelopen weekend als beeindigd. Brack verloor maar liefst 5 secs. in een van de heats. Dit bleef in de Amerikaanse media niet onopgemerkt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet