Diversen

Div: BMW Motorsport Party Zell am See

 

BMW had ditmaal de Europa Sportregion rondom de Oostenrijkse plaats Zell am See uitgekozen voor de jaarlijkse Motorsport Party, traditioneel een van de beste feesten van het seizoen. De resultaten van het Beierse merk in de Formule 1 gaven niet zoveel reden tot feestvieren, maar daarentegen won BMW met Andy Priaulx wel de kampioenstitel in het EK Toerwagens, behaalde men een dubbelzege in de 24-uursrace op de Nürburgring en mag ook de Formule BMW zich in een steeds grotere populariteit verheugen. Zowel in de sneeuw bij het op 1400 meter gelegen middelstation van de "Schmittenhöhe" als ook in een hangar op het kleine sportvliegveld van Zell am See was de stemming perfect, waarbij de Nederlandse aanwezigen zich zoals gebruikelijk niet onbetuigd lieten. 

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
 
 

Bij een hangar op het sportvliegveld van Zell am See was een kleine kerstmarkt ingericht, waar de gasten werden verrast met culinaire heerlijkheden. De BMW-ballon zorgde af en toe voor speciale sfeerverlichting. 

In de middag vond op de "Schmittenhöhe" een informele ontvangst voor de pers plaats, georganiseerd door de PR-mensen van BMW Motorsport onder leiding van Jörg Kottmeier en Heike Bartsch. Als dank voor de samenwerking met de pers gedurende het afgelopen seizoen stonden ditmaal enkele BMW-mensen klaar om de mediavertegenwoordigers te bedienen. En zo schepte BMW Motorsport-baas Dr. Mario Theissen zelf de "Tiroler Grästl" op, terwijl toerwagenrijders Dirk Müller en Hans-Joachim Stuck in een grote pan met "Kaiserschmarrn" roerden.

 Links: oud-Formule 1- en Champ Car-coureur Alex Zanardi was een welkome gast op het BMW-feest. De Italiaan is tegenwoordig met BMW actief in het EK Toerwagens en zal ook volgend jaar in het nieuwe WK uitkomen. Op de foto staat hij met twee "Krampus-figuren", in Oostenrijk een soort tegenhanger van onze Zwarte Piet, gebruikt om kleine kinderen angst aan te jagen. Rechts: Twee Nederlanders (nou ja, de rechter niet helemaal), die met de Formule BMW te maken hebben. Rechts Chris van der Drift, de in Zevenbergen wonende Nieuw-Zeelander die afgelopen seizoen de rookie-titel in de Formule BMW won en volgend jaar als belangrijke kandidaat voor de overall-titel geldt. Als hij tenminste het budget bij elkaar krijgt, want anders ziet het er voor hem erg moeilijk uit. Mocht een potentiële sponsor dit lezen: we bevelen Chris van harte bij u aan! Links staat Jan van Kolfschoten, afkomstig uit Woudenberg en alweer een aantal jaren namens BMW in München betrokken bij de organisatie van de Formule BMW. De afgelopen twee jaar runde bij de serie in Azië, volgend jaar keert hij weer naar de Duitse Formule BMW terug.

  In de BMW Sportpokal, het klassement dat BMW jaarlijks uitschrijft voor privérijders die met producten van het merk uit München racen, scoren Nederlanders de laatste jaren altijd goed. Ditmaal was Tom Coronel de enige vertegenwoordiger van ons land die in het eindklassement bij de eerste twintig stond. Dankzij zijn resultaten met Carly Motors in het EK Toerwagens bezette Coronel de twaalfde plaats in de klassificatie, die gewonnen werd door de Zweedse toerwagenkampioen Richard Göransson. Links Coronel met BMW-dealer Dick van Ekris (die sinds enige tijd overigens ook Honda doet), rechts met Hans-Joachim Stuck, die de groene McGregor-stropdas van onze landgenoot wist los te praten. Ook Duncan Huisman, die dit seizoen met BMW tweede werd in de 24-uursrace op de Nürburgring. was in Zell am See aanwezig. "Of BMW volgend jaar opnieuw aan deze race deelneemt, staat nog niet vast. Als ze rijden, hoop ik natuurlijk weer op een zitje", aldus Huisman. Verder ontmoetten we in Zell am See nog teambaas Carly Pellinkhof met partner alsmede Arie Ruitenbeek, verkoopdirecteur van BMW Nederland. En daarmee was de Nederlandse inbreng nog niet afgelopen, want de Hermes House Band is sinds een aantal jaren de vaste act tijdens de BMW Sportpokal. De Rotterdamse formatie is altijd goed voor een prima stemming, en zo werd het dan ook nog erg laat in Oostenrijk...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet