WTCC

WTCC: Rob Huff completeert het Chevrolet Europe Racing Team

Na het vastleggen van de ervaren toerwagen coureurs Alain Menu (41) en Nicola Larini (40) heeft Chevrolet Europe de jonge Engelse rijder Robert Huff (25) gecontracteerd om volgend jaar de derde Chevrolet Nubira te besturen in het World Touring Car Championship (WTCC). 

Huff is al een aantal jaren actief in de autosport, zowel met toerwagens als met monoposto's. In 2003 was hij Brits Cupra Cup kampioen, na dat seizoen de races op Croft, Oulton Park en Thruxton winnend te hebben afgesloten. In 2004 nam hij deel aan het BTCC (British Touring Car Championship) voor Ray Mallock Ltd en scoorde hij twee overwinningen. " Ik ben heel erg blij om Alain en Nicola als teamgenoten te hebben volgend jaar", verklaarde Huff. "Ik ben overtuigd van hen nog wat trucjes te kunnen leren."

 

Chevrolet zal drie door Ray Mallock Ltd geprepareerde race-Nubira's inzetten in het nieuwe WTCC dat volgend jaar het ETCC (European Touring Car Championship) zal opvolgen. Eric Néve, die eerder deze maand werd benoemd tot Manager Motorsports Chevrolet Europe: "Ik ben behoorlijk optimistisch dat wij de juiste mix tussen ervaring en jeugd hebben gevonden. Als GM's grootste internationale merk was het voor ons ook belangrijk om een goede balans in de nationaliteiten te hebben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet