Diversen

Div: Kovalainen stunt tijdens race of Champions

 

Heikki Kovalainen heeft de 2004-uitvoering van de Race of Champions gewonnen. De Fin " regerend kampioen in de Nissan World Series " versloeg in het Stade de France (Parijs) voor 60.000 toeschouwers verdedigend ROC-kampioen Sébastien Loeb in de finale.

Door Ralf Dennissen
Foto's: Raceofchampions.com / Stade de FranceTijdens de voorronden had de 23-jarige Renault-protégé zich al van David Coulthard, Jean Alesi en Michael Schumacher ontdaan. Spectaculair was vooral Kovalainens optreden in de Peugeot 307 WRC-rally auto. Daarin versloeg hij rally- wereldkampioen Loeb in een rechtstreeks duel; Loeb maakte een fout en kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken.Eerder moest Michael Schumacher een soortgelijke 'vernedering' ondergaan in een Ferrari 360 Modena Challenge. Maar zoals gezegd: vooral het optreden in de 307 WRC was indrukwekkend. Het was de eerste keer dat de Fin in een dergelijke auto reed. Pas enkele minuten voor de race werd hem de bediening van de auto uitgelegd.

 

"Ik kan het niet geloven", riep een dolblije Kovalainen op zaterdagavond na de finish. "Vooral dat ik de wereldkampioen rally versloeg in een WRC-auto. Ongelooflijk! Ook gebeurt het je niet elke dag dat je Michael Schumacher kan verslaan. Dat was een groot moment." In de landenwedstrijd ging de overwinning overigens naar Frankrijk, Loeb en Alesi bleken in dat onderdeel de sterksten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet