DTM

DTM: Mercedes-Benz contracteert Jamie Green voor DTMZijn eerste Formule 1-test heeft hij nog maar net achter de rug, of de volgende sportieve uitdaging dient zich aan voor Jamie Green. De regerend kampioen in de Formule 3 Euroseries komt volgend seizoen namelijk uit voor Mercedes-Benz in de DTM. Onduidelijk is nog of de Engelsman een oude of nieuwe auto gaat besturen. Dat zal onder meer afhangen van de toekomst van Christijan Albers.

Door Ralf Dennissen, foto: PR.

Op 13 oktober jongstleden testte Green al in een DTM-bolide van Mercedes-Benz op de Lausitzring. Die test werd toen grotendeels uit de media 'geblazen' door het feit dat op het zelfde moment Mika Häkkinen zijn rondjes draaide over dat circuit. Green: "Toen ik de AMG-Mercedes C-Klasse testte, voelde ik me op mijn gemak in de auto. Ik zal er alles aan doen om het in mij gestelde vertrouwen waar te maken."
"Ik ben erg blij dat ik naar de DTM gepromoveerd ben, het is de beste toerwagenserie in de wereld en een fantastische uitdaging voor een jonge rijder als ik", gaat de Mercedes-protégé verder. "De concurrentie is groot en ik ben er trots op dat ik in zo'n competitief veld mag aantreden."
Of Green in 2005 ook echt aan de top kan ruiken, hangt wellicht ook af van de plannen van Christijan Albers. De in Antwerpen woonachtige Larenaar werkt op dit moment hard aan een carriëre in de Formule 1. Het is niet bekend of Albers, die zegt een contract voor 2005 te hebben met Mercedes-Benz, hoe dan ook zeker is van een zitje in een nieuwe DTM-auto. Wellicht dat Mercedes-Benz de ontwikkelingen rond Albers afwacht om de naar verwachting vijf rijders van het HWA-fabrieksteam definitief aan te kondigen. Voorlopig staan hiervoor zes kandidaten genoteerd: Schneider, Alesi, Paffett, Häkkinen, Albers en Green.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet