Formule 1

Formule 1: Drie McLaren-talenten maken F1-debuut

Jamie Green, Alex Lloyd en Lewis Hamilton hebben gisteren hun Formule 1-debuut gemaakt voor het team van McLaren op het Engelse Silverstone, meldt GP2003. De drie rijders " allen door McLaren in het verleden beloond met een talentenprijs " presteerden dit seizoen redelijk tot zeer goed in de raceklassen waarin zij uitkwamen. Alex Lloyd won een race in de Superfund EURO 3000, Hamilton was éénmaal succesvol in de F3 Euroserie, terwijl Green dat laatste kampioenschap op dominante wijze op zijn naam schreef.

Door Ralf Dennissen

Green en Lloyd waren in respectievelijk 2002 en 2003 de winnaars van de prestigieuze McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award. Gisteren mochten zij dan eindelijk een McLaren-Mercedes MP4-19 aan de tand voelen. "Dat was fenomenaal, meldde Lewis Hamilton naderhand. "Het voelde al snel heel natuurlijk, vooral de besturing is vrij licht. Het grote verschil was het vermogen. Mijn F3-auto heeft 250 pk, deze meer dan 800. De auto is erg licht en de tractiecontrole werkt fantastisch."

Ook BAR test talent
Op maandag reden Adam Carroll, James Rossiter en Alan van der Merwe ook al de nodige Formule 1-kilometers bij het team vam BAR op het Circuito de Jerez. Zij zijn allen afkomstig uit in de Britse Formule 3. Deze rijders waren overgebleven uit een groep van negen rijders die eerder aan een geheime BAR-test deelnamen. Dat rijtje namen bestond verder uit Nico Rosberg, Nelson Piquet junior, Alexandre Prémat, Danilo Dirani, Heikki Kovalainen en Jose Maria Lopez.Van Europees Formule 3-kampioen Jamie Green wordt overigens gezegd dat hij volgend jaar een fabrieks-Mercedes-Benz zal besturen in de DTM. Dat nieuws is echter nog niet officieel bevestigd door de Duitsers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet