Formule 1

Formule 1: Nederlandse testdag Jordan met Nederlands weer

Christijan Albers heeft zijn gedroomde Formule 1-test bij het Jordan-team onder moeilijke omstandigheden moeten afwerken. Op een door regen geteisterd Circuito de Jerez reed de Larenaar in totaal zestig ronden op een met regenbanden uitgeruste 2004-Jordan. Teamgenoot gisteren was Robert Doornbos, die door Jordan is aangesteld als ontwikkelingsrijder voor de 2005-auto. Doornbos reed 71 ronden en mag zijn kunsten ook de komende drie dagen vertonen.

Door Ralf Dennissen

"Tijdens de laatste drie gp's reed ik natuurlijk enkel tweemaal een uur op vrijdag en deze week zal ik toch al gauw zo'n 32 uur achter het stuur zitten", vertelt de Rotterdammer Doornbos over de kans die hij heeft gekregen na zijn drievoudige optreden als vrijdagtester. "Vandaag hebben we door veel kilometers te maken een goede voorbereiding getroffen voor de overige dagen. Nu ik eenmaal op een circuit rijd met deze interim-versie, merk je toch wel duidelijk de verschillen met de 2004-wagen. De auto voelt onder andere een stuk nerveuzer aan dan zijn voorganger."
Voor Christijan Albers moest het allemaal gisteren gebeuren. Dankzij de financiële hulp van Trust mocht de Larenaar zich een dag lang bewijzen in de Jordan van vorig jaar. Albers liet snellere rondetijden noteren dan Doornbos, maar dat komt voor een groot deel door de lagere neerwaartse druk waarmee de nieuwere auto's rijden. Voor de volledigheid: Albers reed een 1'24''452, Doornbos liet 1'25''291 als snelste rondetijd noteren.
"Net als het team ben ook ik erg tevreden met het verloop van de test vandaag", liet de Larenaar aan het einde van de dag noteren. "Ik heb onder wisselende omstandigheden veel kilometers gemaakt en ook mijn snelheid kunnen tonen. En dat was precies wat we samen wilden bereiken! Hoewel ik nog nooit eerder in deze wagen en op deze baan had gereden, kon ik al snel in mijn ritme komen. Jammer alleen dat de regenval 's middags nog snellere rondetijden verhinderde. Hopelijk mag ik dat later nog eens tonen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet