Formule 1

Formule 1: Robert Doornbos test Jordan-interimbolide op JerezChristijan Albers is morgen niet de enige Nederlandse coureur die in actie komt voor Jordan Grand Prix. Op het circuit van Jerez, Spanje zal Robert Doornbos vier dagen lang de interimauto van het team besturen, de eerste circuitkilometers die met die auto gereden worden. De interimauto van Jordan is uitgerust met het aerodynamisch pakket voor 2005.

Door Ralf Dennissen, foto: PR.

Eerder al verrichtte Doornbos rechtelijntests voor het Jordan-team op het NASA-vliegveld Elvington, Engeland. Daar verifieerde hij de data uit de windtunnel. Doornbos: "Ik ben erg trots dat het team mij heeft gevraagd hen te ondersteunen in hun voorbereidingen op volgend jaar."
"De afgelopen weken heb ik me in Italië fysiek en mentaal goed voorbereid om een dergelijke uitdaging aan te gaan", gaat de Rotterdammer verder. "Met de interimwagen zullen we deze week veel kilometers afleggen om vooral relevante technische data te verzamelen. Het accent zal dus niet op rondetijden liggen, omdat deze door de (reglementaire) aerodynamische beperkingen niet te vergelijken zijn met de huidige wagen."
Jordan, Minardi en Williams zijn de enige teams die voor 2005 nog één of meerdere F1-stoelen beschikbaar hebben. Na zijn goede optreden tijdens de vrijdagtest voor de GP's van China, Japan en Brazilië lijkt de FIA Formule 3000 rookie-kampioen een goede kandidaat om volgend jaar racecoureur te worden bij het team van Eddie Jordan. Veel, zo niet alles, zal echter afhangen van de financiën die Doornbos mee kan brengen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet