WTCC

WTCC: Chevrolet contracteert tweede WTCC teamlid Nicola LariniChevrolet Europe heeft Nicola Larini vastgelegd als de tweede, ervaren coureur voor haar 2005 World Touring Car Championship (WTCC) campagne. De 40-jarige Italiaan heeft aan meer dan 30 Formule wedstrijden en vele toerwagenraces deelgenomen gedurende zijn succesvolle carriëre  die hem twee kampioenschappen  in het DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft - 1993) als mede het Italiaans Superturismo kampioenschap (1992) hebben opgeleverd. Larini won acht races in de periode van 2001 tot 2003 in het Europees Touring Car Championship (ETTC) dat in 2005 is omgevormd tot het WTCC.
 

Tekst en foto: PR

"Ik kon deze mogelijkheid gewoonweg niet laten lopen om deel uit te maken van een merk als Chevrolet dat een lange traditie heeft van overwinningen op racecircuits zoals Indianapolis en Le Mans", verklaart Larini. "Chevrolet doet nu haar intrede in het nieuwe Wereld Kampioenschap op een moment dat ze zelfs nog competitiever zullen worden door het samenvoegen van de twee merken. Ik zal mij tot het uiterste inzetten voor deze nieuwe uitdaging en ik ben er zeker van dat mijn ervaring als testcoureur van grote waarde zal zijn voor dit raceprogramma."

Chevrolet zal aan het WTCC deelnemen met drie Nubira's die in Engeland worden ontwikkeld en geprepareerd door Ray Mallock Ltd. Eric Néve, verantwoordelijk voor de race activiteiten van Chevrolet Europe, licht toe: "Wij zijn erg verheugd dat wij met Nicola en Alain twee zeer populaire en ervaren rijders in ons team hebben. Met zo'n sterke rijdersbezetting zijn we nu van plan ons derde racestuur te gunnen aan een jonge rijder die al wel wat ervaring heeft opgedaan met een voorwielaandrijver."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet