Racing Shows

Racing Shows: Autosport op Speed & Design 2004

De traditionele persconferentie net voor de opening van Speed & Design vond plaats in een andere setting dan gebruikelijk; In de Racearena, waar het publiek races en demo's van zeer dichtbij kunnen meemaken, lieten Tim en Tom Coronel de aanwezigen een aantal paradepaardjes zien die op Speed & Design 2004 te bewonderen zijn.  

Tekst en foto's: Marco Antheunisse 

Maar ook was er aandacht voor de game Need for Speed Underground 2, waarin Tom en Tim volop driftend drie ronden moesten aflegen op een virtuele baan. Voor deze game is zelfs een grote stand ingericht op Speed & Design, waar het spel volop uitgetest kan worden.

 

Op de stand van Coronel in hal 1 was vervolgens de introductie van het boek van Tom Coronel. Tom helpt in het boek coureurs in de dop, uiteraard op zijn eigen onnavolgbare wijze, op weg naar de eerste race-ervaringen. "Ik werd overal aan mijn jasje getrokken met vragen als, 'waar koop ik racehandschoenen, heb ik een manager nodig', en ga zo maar door! Toen ik me realiseerde dat er inderdaad heel wat bij komt kijken voor je kunt gaan racen leek het me een uitdaging om er iets mee te doen. Het resultaat is dit boek, dat ik samen met Sanoma Uitgeverij heb gemaakt. Ik denk dat met dit boek een hoop duidelijk wordt en dat men er veel plezier aan zal beleven, want ik heb het natuurlijk wel zo geschreven dat het leuk is om te lezen!Autosport op Speed & Design 2004Cor Euser is te zien en te ontmoeten in hal 1, waar zijn auto in de opvallende kleurstelling in een heuse Dakar setting is geplaatst. Gedurende Speed & Design worden door Robbert Maas spectaculaire dames gefotografeerd bij de auto. Dat leverde al direct grote files op bij de stand van het Euser-Jimmink Dakar Team. Bij de stand van Honda is overigens de auto te zien waarmee Cor Euser en Gerard Jimmink het avontuur in januari aangaan. 

 

Het team komt op de beurs nog met een nieuwtje: Geïnteresseerden kunnen via een door het team geheel verzorgde reis zelf de finish van de Dakar rally bijwonen. Voor meer informatie: www.euserjimminkdakar.nl. Een absolute aanrader is de Racearena, waar op gezette tijden een voor het publiek zeer spannende show is neergezet. Raceauto's van allerlei verschillende typen, rallyauto's, Renault Spiders en nog veel meer racen, soms met passagiers uit het publiek, op grote snelheid over de binnenbaan. In hal 1 verder diverse Formule 1 prototypes, zoals die van BAR Honda en het op het nippertje geredde Jaguar.

  

 

Al met al is de organisatie van Speed & Design er weer in geslaagd drie hallen vol met verwennerij voor de autoliefhebber neer te zetten. De moeite van een bezoekje aan de jaarbeurs in Utrecht zeker waard. 

Openingstijden Speed & Design 2004:

Vrijdag 26 november 14:00 " 22:00
Zaterdag 27 november 10:00 " 18:00
Zondag 28 november 10:00 " 18:00  

Entree
€ 15,- kinderen tot 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een betalende volwassene.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet