Formula Ford

Overwinning Dennis Retera in Formule Ford winterseries

Dennis Retera heeft indruk gemaakt tijdens de Formule Ford Winterseries, afgelopen weekend op het circuit van Brands Hatch. De eerste race won hij, in de tweede race kwam hij in een gevecht om de zege naast de baan terecht. Daardoor moest hij genoegen nemen met de achtste plaats.

Tekst: PR 

Retera, kampioen in de klasse First Division, verbaasde vriend en vijand door met bijna een halve seconde verschil de pole position te pakken op een halfnatte baan."Ik wist dat we er goed voor stonden, maar deze pole position komt toch een beetje als een verrassing. De baan leek redelijk droog, maar uiteindelijk kozen wij als een van de weinigen ervoor om gelijk op regenbanden te vertrekken. Dat bleek de goede keuze."   In de eerste race pakte Dennis meteen de kop. Ondanks de vele aanvallen van de verschillende coureurs achter hem hield hij het hoofd koel en bleef hij op kop. Naarmate de race vorderde bleek dat de jonge coureur van Geva Racing de race controleerde en zijn eerste overall-overwinning niet uit zijn handen zou laten glippen.

Na 17 ronden verdedigen en in zijn spiegels kijken pakte Dennis Retera een prachtige overwinning in een sterk Brits veld, waardoor hij eens te meer liet zien wat voor progressie hij nog steeds boekt. De tweede race zou een heel ander slot krijgen. Na wederom een goede start maakte Retera een kleine fout, waardoor hij terugviel naar de derde plek. Hij pakte al snel de tweede plek terug en richtte zijn vizier op de leiding. De prooi was ditmaal Robert Sunderland. Retera viel hem aan, waarop Sunderland het gat dicht gooide. Dennis kwam naast de baan terecht en werd uiteindelijk achtste. "Deze races geven mij veel vertrouwen voor volgend seizoen" aldus Retera. "Ik heb dit weekend weer veel geleerd. Ondanks dat ik weet dat ik er nog lang niet ben, weet ik dat ik volgend jaar samen met Geva Racing voor mooie dingen kan gaan zorgen, nationaal en internationaal."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet