Diversen

Div: Bleekemolens Race Art exclusieve kunstwerken voor autoliefhebbers

 

Michael Bleekemolen is niet alleen een succesvol autocoureur en ondernemer, hij is ook een groot liefhebber, verzamelaar en restaurator van klassieke auto's. Vanuit deze passie richt Bleekemolen zich thans vol overgave op ware automobiele kunststukjes. Bleekemolens Race Art vervaardigt op bestelling volledig stalen modellen van elke gewenste auto, in een schaal die oploopt van 1:3 tot 1:1!

Bleekemolens Race Art exclusieve kunstwerken voor autoliefhebbers Bleekemolens Race Art is ontstaan uit de liefhebberij van Michael Bleekemolen. 'Ik houd van klassieke auto's en van zogenaamde automobilia, zoals bijzondere schaalmodellen en schilderijen op het gebied van auto's en autosport. Veel bezoekers bij mij thuis en op onze indoor kartbanen complimenteerden mij met de handgemaakte, stalen modellen van klassieke auto's die daar ter decoratie staan. Zo is het idee ontstaan om deze nostalgisch ogende modellen op bestelling en in een oplage van slechts één exemplaar per model op de markt te brengen." 

  

De kunstzinnige creaties bestaan uit gelaste stalen plaatdelen, alleen de banden zijn van een ander materiaal. De modellen kunnen van een chroom- of goudkleurige bekledingslaag worden voorzien, ze kunnen worden gepassiveerd voor extra corrosiebescherming of in onbehandelde staat geleverd worden. In het laatste geval zal zich snel een sfeerbepalende roestlaag vormen. "De modellen zijn zeer geschikt als decoratie voor binnen of buiten", aldus Bleekemolen. "Het is een blikvanger voor zowel thuis als voor de hal of tuin van een kantoor of een werkplaats. Door de afwijkende afmetingen en het bijzondere materiaalgebruik is elk exemplaar een regelrechte aandachtstrekker. Onze modellen zijn ook het ultieme cadeau voor een speciale relatie die gek is op een bepaald type auto of raceauto." Elk uniek exemplaar wordt geleverd met een genummerd en ondertekend certificaat.  Bleekemolens Race Art kan een meer of minder vrij geïnterpreteerd model van iedere auto of raceauto maken. De prijs van een schaalmodel op schaal 1:3 van circa 1,3 meter lang begint bij circa € 900,-, een model op ware grootte (schaal 1:1) is leverbaar vanaf ongeveer € 10.000,-.  
Kijk voor meer informatie op http://www.bleekemolensraceart.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet