DTM

DTM: DTM in 2005 mogelijk naar Moskou, Helsinki. Zandvoort zeker van race

De DTM slaat haar vleugels komend seizoen verder uit over Europa. Na de bevestiging van een race op Spa-Francorchamps, zijn nu ook Moskou en Helsinki in 2005 vrijwel zeker van een bezoek van de toonaangevende toerwagenklasse. DTM-voorzitter Hans-Werner Aufrecht bevestigde tegenover Belgische journalisten dat zijn organisatie ver gevorderd is in de onderhandeling over stratenraces in beide steden. Circuit Park Zandvoort tekende vorige week een nieuwe driejarige verbintenis met de Duitsers.

Door Ralf Dennissen

Voor de DTM-race op het circuit van Spa-Francorchamps is de datum van 15 mei gereserveerd, terwijl het affiche voor de wedstrijd in Moskou vooralsnog de zesentwintigste juni 2005 vermeldt. Met het Franse Avignon en het Turkse Istanboel wordt ook nog immer gesproken over een mogelijke race; met de Turken zou vooral het financiële deel van de deal nog rondgemaakt moeten worden.
Het circuit van Zandvoort staat ook op de kalender voor 2005. Niet duidelijk is of de vorige week beklonken driejarige deal ook een verbouwing tot gevolg heeft. Een uitloopzone in de Luyendijk-bocht zou na de crash van Peter Dumbreck hoog op het verlanglijstje van DTM-organisator ITR staan, terwijl ook de verkeerssituatie in de paddock zorgen baart.

Dat de DTM-coureurs in 2005 mogelijkerwijs in Helsinki rijden, zou de terugkeer betekenen van één van de meest geliefde evenementen uit de DTM-historie. In 1995 en 1996 reed de klasse, toen onder de vlag van ITC, al door de straten in het havengebied van de stad, een bijzondere feestelijke aangelegenheid was dat toen. Nu de Fin Mika Häkkinen bij Mercedes-Benz achter het stuur kruipt is de terugkeer naar Finland natuurlijk een logisch gevolg. In 1996 was Häkkinen overigens als gast aanwezig.

Met een kalender die volgens de laatste stand van zaken Spa-Francorchamps, mogelijk Moskou en Helsinki, Zandvoort, Avignon, Lausitzring, Hockenheimring (twee keer), Norisring, Nürburgring en Motopark Oschersleben omvat, bestaat het DTM-kampioenschap volgend jaar waarschijnlijk dus uit elf races. Brno lijkt als locatie buiten de boot te zijn gevallen vanwege problemen met de promotie aldaar. De kaartverkoop voor de Duitse races is overigens enkele maanden geleden al begonnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet