Formule 1

Formule 1: Red Bull neemt jaguar Racing over

De Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant Red Bull heeft het Jaguar Formule 1-team overgenomen. Dit heeft Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz de Salzburger Nachrichten gisteren (zondag) laten weten. 
 

Tekst: Raceplanet.net
 

''Dat klopt, we hebben Jaguar Racing dit weekend gekocht'', aldus Mateschitz in de Oostenrijkse krant. Daarnaast liet de miljardair weten dat de verkoop vlak voor de inschrijvingsdeadline voor het 2005-kampioenschap gesloten is. Hij vertelde echter niet hoeveel Red Bull betaald heeft voor het F1-team.

''We verheugen ons op het eerste Formule 1-seizoen met Jaguar. Het team heeft in 2004 in alle opzichten haar klasse bewezen'', vervolgt hij. Enkel de prestaties ontbraken en dat had zeker iets van doen met de Cosworth-motoren, die niet van topniveau zijn. Toch rijdt het Red Bull-team komend seizoen met Cosworth-units. ''Maar ik kan me voor 2006 een verandering op dat vlak voorstellen'', erkent Mateschitz.

Met deze overname zijn niet alleen 300 banen in Milton-Keynes veiliggesteld, ook Christian Kliens toekomst ziet er opeens weer rooskleurig uit. De Oostenrijkse coureur, die zijn Jaguar-stoeltje vorig seizoen aan de euro's van Red Bull te danken had, ''gaat net zoals andere coureurs eind november testen. Daarnaast zou een tweede seizoen voor Christian erg goed zijn'', besluit de Red Bull-baas.

Enkel voor Sauber betekent het kersverse Red Bull F1-team slechts nieuws. De Zwitsers verliezen de sponsoring van de drankjesfabrikant. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet