Diversen

Div: Oprichting bepleit van Alfa Team Holland voor EK Alfa 147 GTA in 2005

Het komende autosportseizoen zal naar verwachting een tiental Nederlandse coureurs aan de start verschijnen van het Europees Kampioenschap Alfa 147 GTA en in dat verband wordt momenteel gewerkt aan de oprichting van een overkoepelend verband onder de noemer Alfa Team Holland.

Tekst: PR

Vijftien races tellen in het seizoen 2005 mee voor die Europese titelstrijd, verdeeld over acht raceweekeinden. De uiterst competitieve serie, die de Nederlandse coureurs een unieke kans biedt zich op het Europese platform te onderscheiden, start in april op het Formule 1 GP circuit van Monza en eindigt via het exotische Istanboel begin oktober in Valencia.

Gesteund door het succes van de Europese Alfa 147 Challenge "liefst 36 volbloed race-Alfa's 147 uitkomend voor 16 teams uit 9 landen streden afgelopen seizoen om de titel-  besloten Alfa Romeo en het Italiaanse 'motorsporthuis' N. Technology recentelijk om ook in 2005 door te gaan met de populaire merkencup. Tevens is toen bekendgemaakt dat het prijzengeld fors wordt opgetrokken tot € 180.000,-. De gerenommeerde serie wordt in 2005 voor het derde jaar verreden. Na de start in 2002 met aparte nationale kampioenschappen in Nederland en Italië is de klasse inmiddels toegevoegd aan de drukbezochte LG Super Racing Weekends, met TV coverage via Eurosport.

Hollandse inbreng
De auto's die dit seizoen nog uitkwamen in de Nederlandse Pearle Alfa 147 GTA Challenge kunnen probleemloos en zonder technische aanpassingen worden ingezet in het Europese avontuur. In racetrim wordt de Alfa 147 (met GTA-look) aangedreven door een ruim 220 pk sterke 2,0 liter viercilinder krachtbron, die is gekoppeld aan een sequentiële 6-bak.

Verschillende Nederlandse teams hebben al ervaring opgedaan in het Europees Kampioenschap, officieel European Alfa Challenge genaamd. Madeno Racing reed dit seizoen al verdienstelijk mee, maar ook Tempo-Team Racing (met Rory Bertram en Tim Coronel) alsmede Harders Plaza (met Robert van den Berg) gaven acte de presence. Recent is een eerste aanzet gegeven om te komen tot de oprichting van een Alfa Team Holland. Gezamenlijk kunnen de transportkosten van en naar de diverse circuits maar ook andere uitgaven ongetwijfeld beperkt worden, terwijl het project ook publicitair goed te begeleiden is in diverse Nederlandse media. Is de belangstelling groot genoeg om tot een gezamenlijk project onder de noemer Alfa Team Holland te komen dan zullen stappen worden ondernomen om een algemene Alfa Team Holland sponsor aan te trekken.
De globale kosten per auto voor het seizoen 2005 bedragen € 70.000,-  (exclusief schade). De technische en organisatorische begeleiding van de serie is in handen van N. Technology.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet