IndyCar

Champcar maakt kalender bekend

OWRS maakte afgelopen dagen de projectkalender voor 2005 bekend. Voor 2005 staan er 14 evenementen op het programma, waarij Edmonton(Canada), Silicon Valley(Californie) en Korea nieuw zijn. Korea stond voor 2004 reeds op de kalender, maar werd op het laatste moment afgelast. Tevens nomineerde OWRS vier rijders, die voor de Greg Moore Legacy Award dit jaar in aanmerking komen, t.w. Ryan Hunter Reay(foto), Jimmy Vasser, A.J. Allmendinger en Jon Fogarty uit de Formule Atlantic support series.

tekst Willem J.Staat

Champcar reduceerde haar kalender tot 14 evenementen, bestaande uit zeven races in de VS, drie in Canada, twee in Mexico, en elk een in Australie en Korea.Voor de Europese fans is deze kalender enigszins een teleurstelling na de wedstrijden op Lausitz 2003 en Brands Hatch.Lausitz viel van de kalender wegens gebrek aan sponsoring. Lausitz kon geen sponsorpakket van ruim twee miljoen Euro garanderen, terwijl Brands Hatch nog ruim 10 U$ miljoen tegoed heeft van de vorige CART eigenaren. Hoewel de huidige OWRS eigenaren een aflossingsregeling met Brands Hatch getroffen hebben, lijkt een Europese terugkeer van Champcar in de toekomst uiterst dubieus. 

De kalender is als volgt:
10 april Long Beach(USA)
22 Mei Monterrey(Mexico) 
4 Juni Milwaukee(USA)
19 Juni Portland(USA)
26 Juni Cleveland(USA)
10 Juli Toronto(CDN)
17 Juli Edmonton(CDN)
31 Juli Silicon Valley(USA)
14 Aug Denver(USA)
28 Aug Montreal(CDN)
25 Sept Las Vegas(USA)
16 Okt Korea(Korea)
23 Okt Surfers Paradise 
6 Nov Mexico City(Mexico) 

Voor de Greg Moore Legacy Award werden dit jaar Ryan Hunter Reay, A.J. Allmendinger, Jimmy Vasser en Jon Fogarty genomineerd.De Award wordt sinds 2000 toegekend aan de rijder die zich het meest dyamisch uit in zijn gedrag en omgangsvormen met media en fans.Winnaars van de Greg Moore Legacy Award waren Helio Castroneves(2000), Dario Franchitti(2001), Patrick Carpentier(2002) en Sebastien Bourdais(2003).De legendarische Greg Moore kwam exact vijf jaar geleden bij een eenzijdig ongeval op Fontana om het leven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet