DNRT

DNRT: Duncan Huisman en Jan Storm winnen Zandvoort 500

Op een gezellig en meestentijds zonnig Circuit Park Zandvoort leken Michael en Sebastiaan Bleekemolen en David Hart lange tijd op weg naar de zege tijdens de Zandvoort 500. Een aanrijding tussen David en zijn teamgenoot (!) leidde echter tot het uitvallen van de Porsche GT3 Cup van Team Bleekemolen. Jan Storm en Duncan Huisman profiteerden en zegevierden met hun Porsche GT3 RS. De Zandvoort 500 is de eerste race meetellend voor het Winter Endurance Kampioenschap. 

Tekst: Roy van der Laan Fotografie: Tim Böhme 

 

In de beginfase van de race lag Sebastiaan Bleekemolen vanaf pole position op kop van het 70 auto's (!) tellende veld. Vervolgens was het de Marcos Mantis+ van Cor Euser, Jos Menten en Jan de Wit die de leiding overnam. De Marcos-equipe kreeg echter technische problemen. "De auto gebruikt opeens 50% meer brandstof. Dat komt door een elektronisch probleem", vermoedde Euser nadat de Marcos voor een ongeplande, extra brandstofstop moest binnenkomen. 

Aanrijding
 
De regerend kampioenen Michael en Sebastiaan Bleekemolen en David Hart namen vervolgens de kop weer over. Na 98 van de 116 ronden was het voorbij voor de equipe. David Hart reed in de Arie Luyendijk bocht achterop zijn teamgenoot bij Team Bleekemolen Robert den Otter (Porsche GT3 Cup). De debutant liet zijn gas los tijdens een 'code 60', waarna David hem niet meer kon ontwijken. Hart viel uit met een lekke radiateur, Den Otter moest opgeven met een dichtgeslagen uitlaat. Den Otter, mededebutant Peter Hoepen en Jeroen Bleekemolen leken op dat moment op weg naar een zeer fraaie derde plek algemeen.Jan Storm en Duncan Huisman kregen toen de leiding in handen. "Donderdag besloten we om samen te gaan rijden", vertelde Duncan. "We hebben geen problemen gehad. Het valt mij wel op dat de wegligging van deze auto nog beter moet kunnen." Verlengen Storm en Huisman hun samenwerking? "Dat weet ik nog niet", aldus Storm. 
Marcel en Arjan Norbart en Boy Zentveldt eindigden als tweede met hun Porsche GT3 Cup, voor John de Vos en Rob Karst (Renault Clio). Laatstgenoemden wonnen de klasse tot twee liter. "Constante rondetijden en netjes rijden", is volgens De Vos het 'geheim' van de ervaren equipe. Met een startveld van circa 30 auto's in de klasse boven twee liter is het een fraaie prestatie dat het geroutineerde duo als derde algemeen over de finish kwam! 

Tegenslag 
Dat De Vos en Karst als derde algemeen eindigden, kwam mede doordat de equipe Roeland Voerman " Evert Kroon vlak voor het einde van de race nog een extra pitstop moest maken. De beide rijders, uitkomend met een Porsche GT3 Cup van Team Bleekemolen, kwamen toch nog als vierde algemeen en als derde in de klasse boven 2000 cc over de finish.Steven Gijsen en Jan-Joris Verheul wonnen de klasse voor BMW's (voornamelijk BMW Compacts). Verheul rijdt niet het hele kampioenschap. "Ik begin over een paar weken aan een vliegopleiding in Oxford", vertelde hij. Gijsen en Verheul besturen een BMW Compact 325i.
De klasse Seat Ibiza TDi werd gewonnen door Nicky Catsburg en Ger v.d. Brink.  

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet