Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Overwinning Tim Coronel en Menno Kuus

 kuus_cororonel_race1

Vanaf de pole-position was alleen in de eerste ronde de eerste plek kortstondig niet voor de combinatie Tim Coronel en Menno Kuus. “We moesten vandaag aanvallen, en dat hebben we maximaal gedaan.”


Tekst: Daan Jeuken

Bij de start pakt Phil Bastiaans de eerste plek van Tim Coronel, maar wanneer Bastiaans in de eerste ronde buiten de baan komt en terugvalt naar de zevende plek, is de eerste plaats weer voor Coronel. Phil Bastiaans moet de pits in en staat daar gedurende de race langer dan dat hij daadwerkelijk aan het rijden is. Coronel behoudt zijn eerste plek tot de pitstops. “Op het einde heb ik nog materiaal kunnen sparen en rustig aangedaan. Toen kwam ik nog binnen met een lekke band, maar we behielden de eerste plek.”
Achter Coronel is het Sebastiaan Bleekemolen die na een bliksemstart zijn zesde plek omzet in de tweede plaats, na het wegvallen van Bastiaans. Deze tweede plek kan hij lange tijd vasthouden, maar vlak voor de coureurswissels valt Bleekemolen ver terug en lijkt te zijn uitgevallen. Teamgenoot Evan Kersbergen kan echter nog wel racen, maar speelt geen rol van betekenis meer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet