FIA F3000

Superfund Euro 3000 blijft spannend tot laatste race

 


Door een derde plaats te scoren tijdens de voorlaatste race in de Superfund Euro 3000 heeft Nicky Pastorelli in ieder geval de mogelijkheid behouden om morgen tijdens de seizoensfinale alsnog de titel op te eisen. Moeilijk wordt dat wel. Door een tweede opeenvolgende zege passeerde Norbert Siedler de Nederlander in het klassement. Met een achterstand van acht en negen punten zijn beide heren de enige overgebleven uitdagers van Fabrizio del Monte. Die start morgen echter vanaf de veertiende plaats, terwijl Pastorelli en Siedler respectievelijk de pole en P3 pakten voor die race.

Door Ralf Dennissen, foto's: superfundeuro3000.com


De race op de Nürburgring van vandaag werd afgewerkt op een halfnatte baan. Pastorelli had daarbij het geluk vanaf de droge lijn te mogen starten. Hij profiteerde vervolgens optimaal door direct op te rukken naar de derde plaats. "Ik wist dat ik een hele goede start moest maken. Inhalen is hier bijna onmogelijk", vertelt de coureur op zaterdagmiddag. "Daarom had ik ervoor gezorgd dat de banden echt heel goed opgewarmd waren voor de start."

"Ik had de auto op droog afgesteld. Dat ik bij de eerste bocht al derde lag, had ik ook helemaal niet verwacht. In het eerste gedeelte van de race liep ik een seconde of vijf achterstand op door mijn afstelling", gaat hij verder. "Die achterstand heb ik in de tweede helft weer helemaal goed gemaakt." Het resultaat was een spannend gevecht om de eerste drie posities in de laatste ronden van de race. Een aantal keren zat Pastorelli er naast bij nummer twee Johny Reid, maar passeren bleek uiteindelijk niet mogelijk.

"Morgen moet ik natuurlijk winnen om de titel alsnog te pakken", vertelt de Draco-rijder over de strategie voor de laatste race van het jaar. Feitelijk is de situate zo, dat Siedler en Pastorelli kampioen kunnen worden met een zege. Dan moet Fabrizio del Monte echter wel buiten de punten eindigen. Met een veertiende startplaats en punten voor de eerste zes coureurs, is die situatie echter niet geheel ondenkbaar. Siedler en Pastorelli starten bovendien vanaf P1 en P3. Overigens werken de statistieken in het voordeel van de Oostenrijker Siedler: acht van de negen races werden dit seizoen door de pole-sitter gewonnen.

 

Superfund Euro 3000. Race negen

Nürburgring, zaterdag 30 oktober 2004

01. Norbert Siedler (OOS), ADM Motorsport, 58:46.799

02. Johny Reid (NZL), John Village Automotive, + 0.333

03. Nicky Pastorelli (NED), Draco Racing Junior Team, + 0.892

04. Fausto Ippoliti (ITA), Draco Racing Junior Team, + 21.301

05. Bernard Auinger (OOS), Euronova, + 21.584

06. Fabrizio del Monte (ITA), GP Racing, + 38.894

Stand Superfund Euro 3000 na negen races
01. Fabrizio Del Monte, GP Racing, 45 punten
02. Norbert Siedler, ADM Motorsport, 37 punten
03. Nicky Pastorelli, Draco Racing Junior Team, 36 punten

04. Johny Reid, John Village Automotive, 33 punten
05. Bernhard Auinger, EURONOVA Racing, 23 punten
06. Christiano Tuka Rocha, Zele-Racing, 15 punten  
07. Alex Lloyd, John Village Automotive, 13 punten   
08. Fausto Ippoliti, Draco Racing Junior Team, 11 punten
09. Mathias Lauda, EURO3000RACING, 9 punten
10. Babalus, -, 7 punten

11. Maxime Hodencq, GP Racing, 3 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet