IndyCar

Arie Luyendijk jr. naar de IRL?

Amerikaanse race-fans hebben Arie Luyendijk jr. samen met Sam Hornish uitgeroepen tot een van de meest populaire rijders.Luyendijk jr. die dit seizoen door nogal wat pech werd achtervolgd, eindigde uiteindelijk toch nog als derde in de IRL Proseries, oftewel de IRL support races, die aan de Indycar races voorafgaan.Hoewel Luyendijk jr. slechts in het voorprogramma van de IRL uitkwam, werd hij samen met tweevoudig ex-kampioen Sam Hornish(Penske) door de fans als populairste rijder gekozen. Op 6 November a.s. mag Luyendijk jr. deze prijs op Brickyard Crossing Resort in Indianapolis in ontvangst nemen.Nog belangrijker is het nieuws dat Luyendijk jr. volgend jaar vermoedelijk met een geheel nieuw team naar de IRL overstapt! 

Tekst Willem J.Staat.

Een groep van vijf personen heeft de afgelopen weken de restanten van Kelley Racing opgekocht en opereert onder de naam Playa Del Racing.Het team staat onder leiding van Gary Sallee, die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van Team Cheever.Kelley Racing kwam in het verleden met o.a. Al Unser jr. Scott Sharp en de betreurde Tony Renna in de IRL uit en won minstens één keer per jaar een Indycar wedstrijd.Afgelopen seizoen beschikte Kelley Racing over Toyota klantenmotoren en Scott Sharp scoorde in 15 races slechts vijf negende plaatsen..
Volgens diverse geruchten zouden Arie Luyendijk sr. en IRL organisator Tony George nauw bij de oprichting van het team betrokken zijn.Als hoofdsponsor van het Playa Del project wordt DHL Worldwide Express genoemd.Insiders verwachten dat Arie Luyendijk jr. en Ed Carpenter(de stiefzoon van IRL organisator en Indianapolis Motor Speedway eigenaar Tony George)op korte termijn als rijders bekend zullen worden gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet