FIA F3000

Grijpt Pastorelli laatste kans tijdens afsluitend weekend Euro 3000?Komend weekend wordt op de Nürburgring het seizoen in de Europese Formule 3000 afgesloten. Na financiële problemen met het Italiaanse Cagliari besloot sponsor Superfund het hele circus naar dat Duitse circuit te verplaatsen. Op zowel zaterdag als zondag wordt een race verreden. Dat betekent een vol programma voor de rijders, waaronder onze landgenoot Nicky Pastorelli. De coureur van het Draco Junior Team moet bovendien een achterstand van twaalf punten goedmaken op kampioenschapsleider Fabrizio del Monte.
 

Door Ralf Dennissen, foto's: PR 

Vast staat dat Pastorelli op de Nürburgring geen gemakkelijke taak wacht. Met vier podiumfinishes - waaronder pole-position plus de zege op Monza " maakte de Nederlander met Italiaanse roots vooral een goede eerste seizoenshelft door. Voor kampioenskandidaat Del Monte geldt overigens hetzelfde. Hij zegevierde de eerste drie wedstrijden van het jaar vanaf pole en liet de afgelopen drie races ook punten liggen.  "Alles is nog mogelijk voor me in het kampioenschap", houdt Pastorelli de moed erin. "Natuurlijk moet ik mijn uiterste best doen dit weekend om Del Monte te kunnen uitdagen en daarbij kan ik alleen maar hopen dat hij geen goed resultaat scoort." Fabrizio del Monte gaat er echter vanuit dat hij de Superfund Euro 3000 dit jaar op zijn naam schrijft en er dus met de felbegeerde F1-test vandoor gaat. "Er bestaat geen twijfel over het feit dat ik het kampioenschap ga winnen dit weekend", spreekt de Italiaan.Voor Pastorelli is het tijdens de dubbele seizoensfinale vooral raadzaam in de kwalificatie goed te scoren. Van de afgelopen acht races werden er zeven gewonnen door de man op pole. Zoals bekend richt Pastorelli zich voor volgend jaar op de Europese Touringcars, de Formule 1 en de Champcars, waarbij de laatste twee routes vooralsnog de voorkeur genieten.

 

Superfund Euro 3000 wordt Formula Superfund
De afgelopen weken maakte Superfund ook haar plannen bekend voor de Euro 3000 in 2005. Vast staat dat er een nieuwe auto komt, om de oude Lola's uit 1999 af te lossen. De wagen " waarover overigens nog wel enigszins geheimzinnig gedaan wordt - is inmiddels getest op Magny Cours. Volgens Superfund zou de auto met een vierliter V10 zo'n 650 tot 700 pk moeten leveren en zijn elektronische hulpjes als tractie- en launchcontrole achterwege gelaten. Wel zouden de coureurs beschikken over een speciale boost-knop om het inhalen te vergemakkelijken. De genoemde waarden liggen iets boven die van de GP2-bolide van Dallara en Renault, die volgens de verstrekte gegevens zo'n 600 pk onder de kap krijgt. 

Stand Superfund Euro 3000 na acht races
01. Fabrizio Del Monte, GP Racing, 44 punten   
02. Nicky Pastorelli, Draco Racing Junior Team, 32 punten   
03. Norbert Siedler, ADM Motorsport, 27 punten   
04. Jonathan Reid, John Village Automotive, 27 punten
05. Bernhard Auinger, EURONOVA Racing, 21 punten   
06. Christiano Tuka Rocha, Zele-Racing, 15 punten  
07. Alex Lloyd, John Village Automotive, 13 punten   
08. Fausto Ippoliti, Draco Racing Junior Team, 10 punten
09. Mathias Lauda, EURO3000RACING, 9 punten
10. Babalus, -, 7 punten
11. Maxime Hodencq, GP Racing, 3 punten
Puntentelling: 10-6-4-3-2-1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet