Diversen

Div: Danny Bleek Europees Kampioen kartingDe talentvolle 17-jarige kartcoureur Danny Bleek is in het Portugese Braga Europees Kampioen geworden in de klasse Rotax Max 1. In het weekend van 22 tot en met 24 oktober werd de laatste wedstrijd van de Euro Rotax Max Challenge kampioenschap gehouden op het circuit Kartodromo International, vlakbij de stad Porto.

Tekst en foto: PR

"Danny moest alles uit de kast halen om kampioen te worden, maar het is hem gelukt!" was de eerste reactie van vader Marco Bleek, eigenaar van het Hippo Kart & Party Centre. Danny Bleek zelf was na afloop van de race zeer blij met
de eindoverwinning: "Het was lastig rijden met de wind en de regen maar het ging verder erg lekker. Ik ben ontzettend blij met dit kampioenschap, aldus een blije Danny Bleek.

Rotax Max Euro Challenge Braga Portugal
De Rotax Max klassen Junioren, Senioren en RM-1 debuteren dit seizoen voor het eerst onder de CIK-FIA vlag en heeft zelfs een officieel Europees Kampioenschap onder de noemer van de Rotax Max Euro Challenge. De laatste race van deze Rotax Max Euro Challenge op Kartodromo de Braga, verreden onder wisselvallige omstandigheden, bracht Benelux succes! De Nederlandse afvaardiging bestaande uit Danny Bleek, Luuk Glansdorp, Björn Bakker, Dennis Kroes en Emiel Land waren goed op dreef. Danny Bleek ging zelfs de boeken in als de eerste officiële CIK-FIA Europees Kampioen Rotax Max RM-1, terwijl de ervaren Japanner Takao Matsuya en de Fransman Geatan Loncle respectievelijk als Europees Kampioen in de Rotax Max Senioren en Rotax Max Junior werden gehuldigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet