Clio Cup

Clio Cup: Race gestaakt na twee keer code-rood

De eerste keer duurde het twee rondjes, de tweede keer drie rondjes, maar van een echte race was nimmer sprake. Tot twee keer toe besloot de wedstrijdleiding na een harde crash een code-rood te geven, waarna werd besloten de wedstrijd niet voor een derde keer te hervatten.

Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus

De eerste code-rood ontstond na een ongeluk tussen Tim Buijs en Hans Dekker. In de Arie Luyendijk-bocht gingen beide coureurs samen hard van de baan en in de bandenstapels. Beide coureurs konden ongedeerd uitstappen, maar de baanmarshalls hadden hun tijd nodig om de ravage op te ruimen. De herstart liet zo’n half uur op zich wachten.

 twee_wrakjes

Omdat het ongeval al in de tweede ronde plaatsvond, moest bij de herstart de originele startopstelling weer worden gehandhaafd. Hierdoor moest Berend Gesman zijn tweede plaats, overgenomen van Marc Koster, weer teruggeven aan laatstgenoemde.

Bij de tweede start behield Allard Kalff wederom zijn eerste plek en dit keer behield ook Marc Koster zijn tweede plek. Berend Gesman behield de derde plek en bleef aan de bumper van Koster hangen. In ronde vier pakte Gesman de tweede plek over van Koster, maar op dat moment ontstond de tweede code-rood.

In de Gerlachbocht kreeg Willy Welles een zetje van Marco Bikkers. Welles spinde middenin het veld, raakte de banden, maar kon na wat hulp van de baanmarshalls zijn weg vervolgen, zij het op flinke achterstand.

 welles_achterstevoren

 welles_dwars

 welles-banden

Bij een ongeval tussen Mike Verschuur en Oscar Middeldorp gingen beiden van de baan. Door de olie die daarbij op de baan terecht kwam raakte ook Gaston Starreveld in het grind naast de baan. Daarbij raakte hij echter de controle over de Clio kwijt, die ging rollen en Starreveld eindigde op zijn zijkant in het grind van de Arie Luyendijkbocht.

 starreveld1

De ravage was weer intens, de brandweer- en ziekenauto gingen met gillende sirene de baan op en gevreesd werd voor letsel. Dat bleek gelukkig niet het geval, Gaston Starreveld kon ongedeerd uit de auto gehaald worden. Door dit zoveelste incident werd besloten tot einde oefening.

 starreveld_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet