Formule 1

Formule 1: Nieuwe kwalificatie krijgt groene licht

De kwalificatie vindt volgend seizoen op zondagochtend plaats. De teams hebben hierover gestemd in Brazilië; vanaf 2005 worden de tijden van de zaterdag- en de zondagsessie bij elkaar opgeteld.

Tekst: Raceplanet.net

Het idee om de kwalificatie op zondag te houden kwam in een stroomversnelling nadat er in Japan noodgedwongen uitgeweken moest worden naar de zondagochtend. Op zaterdag werd het racen door een naderende tyfoon immers omogelijk gemaakt.
Tijdens de eerste sessie van de kwalificatie - op zaterdag - zullen de auto's met weinig benzine rijden om een zo snel mogelijk rondje af te werken. Op zondagochtend zullen de auto's vervolgens met een volle tank kwalificeren. Beide sessietijden worden vervolgens bij elkaar opgeteld. Bovendien moeten de coureurs de tweede sessie rijden met de banden die ook in de race gebruikt worden.De vrijdag zal gewoon zo blijven zoals die momenteel is; dat houdt in dat op de eerste dag van het gp-weekend enkel vrije trainingen op het programma staan. Op zaterdag komen er naast de eerste kwalificatiesessie eveneens vrije trainingen. Zondags wordt eerst de kwalificatie afgewerkt om vervolgens te gaan racen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet