DTM

DTM: Abt viert DTM-titel tijdens Johann Abt Racing DayOp veler verzoek gumden de coureurs op de motor het Audi-logo op het asfalt voor de Abt-fabriek.

Dat de mannen van het Abt-Sportsline Audi-team kunnen feestvieren, was al langer bekend. Voor het evenement rondom de DTM-titel van Mattias Ekström werden het afgelopen weekend dan ook niet minder dan drie dagen uitgetrokken. Vele duizenden Abt-fans kwamen ondanks het slechte weer af op de Johann Abt Racing Show bij de fabriek in het Zuid-Duitse Kempten. Zij zagen overdag onder andere een aantal spectaculaire demonstraties, terwijl 's avonds volgens oud-Beiers gebruik het glas geheven werd op de successen van het afgelopen jaar.

Door Ralf Dennissen
Peter Terting kroop op zaterdagmiddag achter het stuur van de Audi TTR. Hij trakteerde het publiek op een aantal fraaie donuts en burn-outs. Oorverdovend waren de proefstarts op zo'n anderhalve meter afstand van de dranghekken.

Timo Scheider hoefden niet lang na te denken toen de uitnodiging voor de Johann Abt Racing Show in de bus viel. Samen met Peter Dumbreck vierde men het feest tot in de vroege uurtjes mee op de vrijdagavond in Kempten. De Johann Abt Racing Show " vernoemd naar de in 2003 overleden oprichter van Abt Sportsline " werd op vrijdagavond afgetrapt met een feestje in een kolossale tent nabij de Abt-fabriek. Uiteraard waren de gebroeders Hans-Jürgen en Christian Abt aanwezig om het publiek te bedanken voor de steun. Daarna gaven Ralf Schumacher " zijn racecarriëre ooit bij Abt begonnen in de Formule Junior " en Mercedes-sportchef Norbert Haug acte de présence. Na dit 'officiële gedeelte' werd nog tot de vroege morgen van zaterdag 16 oktober doorgehaald achter de Beierse

stamtafels.

  

In het Zuid-Duitse Kempten was ook deze McLaren-Cosworth te bewonderen. Op zaterdag en zondag werden overdag diverse bolides van stal gehaald om het publiek te vermaken. Peter Terting rookte een aantal setjes achterbanden op met de Audi TTR van vorig seizoen, terwijl Christian Abt hetzelfde ondernam in de A4 DTM van 2004. Daarnaast viel er ook een aantal historische Formule 1- en F2-bolides te bewonderen en stonden er een aantal nogal rokerige demonstraties op twee wielen op het programma. Ook de opgevoerde grasmaaiers, die voor 25.000 toeschouwers een duel uitvochten op de Hockenheimring, werden in Kempten wederom van stal gehaald. 

 

De opgevoerde grasmaaier - bekend van een door 25.000 man bezocht wedstrijdje op de Hockenheimring - werd nogmaals van stal gehaald. Op zaterdag kroop Jeroen Bleekemolen achter het stuur van het rode exemplaar van Heinz-Harald Frentzen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet