NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous kampioen Formule Renault (lang)


 

Junior Strous wist wat hem te doen stond tijdens de @Home Finaleraces. Als hij in de eerste van de twee races van de Formule Renault 2000 voor Xavier Maassen eindigde, was de titel voortijdig voor hem. Junior leidde de race van start tot finish, zodat tijdens de wedstrijd op zondag alleen om de dagprijzen werd gereden. Paul Meijer won zijn zesde race van het seizoen. De kampioen van 2003 kwam helaas ook minder positief in het nieuws.

Tekst: Remco Scheelings en Marco Antheunisse
Fotografie: Boudewijn Pieters, Tim Böhme


Het veld van de Formule Renault 2000 kende tijdens de @Home Finaleraces een aantal wijzigingen. Grote afwezige was Ricardo van der Ende die moest kiezen tussen Zandvoort en het binnenhalen van de Franse karttitel. De rijder uit Poeldijk kon in de Formule Renault alleen gaan voor een dagzege en koos in overleg met team en sponsors voor een gooi naar de Franse karttitel.  Toch stonden er 19 bolides op de grid, want er was voldoende aanvulling in de vorm van de Engelse rijders James Jakes en Josh Weber, terwijl vanuit Scandinavië Max Nilsson het veld kwam versterken. Ook van Nederlandse zijde een paar opvallende namen. Bij MP Motorsport maakte Donny Crevels zijn Formule Renault 2000 debuut. Voor de Amsterdammer betekende dit het eerste formulewagen optreden op Zandvoort sinds de Marlboro Masters vijf jaar geleden. 

  

Met zijn 70 jaar past Strous sr. nog steeds de raceoverall van zijn snelle zoon. Wellicht nog opvallender was het aantreden van Ton Strous sr. Met zijn 70 jaar verreweg de oudste deelnemer die ooit op Zandvoort in wedstrijdverband actief was. "Ik wilde altijd nog wel een keer rijden. Na diverse trainingssessies ging het steeds beter. Inmiddels is het gat naar de laatste gedicht en rij ik niemand in de weg." Daarbij kwam ook het feit dat op deze manier de sponsors van zijn zoon, Junior Strous de publiciteit kregen waar zij dit jaar nog recht op hadden. Junior trad namelijk aan in de kleuren van zijn nieuwe sponsor Managers Only. Junior: "Het is allemaal net bekend en ze wilden dat ik deze race al in hun kleuren zou rijden. In goed overleg met de sponsors van dit jaar is toen besloten dat mijn vader in de 'oude' auto zou rijden. Managers Only heeft mij benaderd en ik heb een meerjarig contract met ze afgesloten. Ze gaan me verder helpen in mijn carrière en dat geeft zo ver voor aanvang van het nieuwe seizoen een goed gevoel. We kunnen nu in alle rust de komende maanden gaan testen met meerdere teams in diverse klassen en op tijd een beslissing nemen wat we gaan doen." 

  
Huub Vermeulen steekt Senior Strous een hard onder de riem.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet