Clio Cup

Clio Cup: Bertus Sanders Junior-kampioen Clio Renault Sport Cup (lang)

Voorafgaande aan de @Home Finaleraces waren er nog drie kanshebbers op de titel in de Michelin Renault Junior Cup. Klassementsaanvoerder Bertus Sanders was tijdens de seizoensafsluiting de beste Junior en daarmee de nieuwe kampioen. Bij de 'senioren' had Sebastiaan Bleekemolen de titel al voortijdig veiliggesteld. De dagzege was voor Paul van Splunteren.


Bertus Sanders wordt gefeliciteerd met het behalen van het Junior kampioenschap door zus Renate. 

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Vlak voor de @Home Finaleraces veranderde de tussenstand in de Michelin Renault Junior Cup. De klasse had aan de KNAF gevraagd of de dubbele race op de Sachsenring mee mocht tellen, ondanks dat er niet het minimumaantal van zeven Junioren aan de start stond. Dit verzoek werd ingewilligd, zodat nu niet Joost Vahstal maar Bertus Sanders de ranglijst aanvoerde. Hij begon aan de laatste race met een voorsprong van zes punten op tweede man Otto Kragt.  

 
Otto Kragt moest op jacht naar de titel. 

Pole De Vos
John de Vos schreef zijn Clio op de Sachsenring af. Met zijn nieuwe auto presteerde hij opeens weer 'ouderwets' goed. Tijdens de Trophy of the Dunes eindigde hij twee keer als derde, in de tijdtraining van de Finaleraces stelde hij de pole position veilig. Bertus Sanders Junior-kampioen ID&T Clio Renault Sport Cup (2)Paul van Splunteren kwam maar 0,056 seconde tekort voor de pole, Jeroen Reijntjens reed de derde tijd. Jeroen komt dit seizoen uit in de klasse BRL-V6 en verving tijdens de Finaleraces Frans Verschuur, die het wel gezien had nadat hij zich al zeker wist van de tweede plaats in de eindstand. Dillon Koster zat er met de vierde tijd weer goed bij. Bertus Sanders (vijfde) was de snelste Junior, hij bleef de kersverse kampioen Sebastiaan Bleekemolen voor. Bleekemolen reed net als zijn vader in de kleuren van @Home, de naamgever van de Finaleraces. Otto Kragt (tiende) reed de tweede tijd bij de Junioren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet